Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ

 Greek Spirit
 
Οι παλιοί ΄΄αρκουδιάρηδες΄΄, δηλαδή οι αθίγγανοι που έσερναν αρκούδες από την μύτη και συνόδευαν τις αδέξιες κινήσεις των ζώων δίκην χορού υπό τον ρυθμό ενός ντεφιού ή κάποιου κρουστού οργάνου , χρησιμοποιούσαν την παρακάτω πρακτική στην ΄΄εκπαίδευση΄΄ των άτυχων ζώων :
 
πάνω σε πυρωμένα κάρβουνα έβαζαν μια λαμαρίνα πάνω στην οποία ανάγκαζαν την αρκούδα να πατήσει.
Η αρκούδα δεμένη και τρομοκρατημένη προσπαθούσε να μειώσει όσο το δυνατόν την επαφή της με την πυρωμένη λαμαρίνα.
 
 
Αρχικά σήκωνε τα δύο μπροστινά πόδια, κάτι που η αρκούδα κάνει εύκολα.
Κατόπιν σήκωνε πότε το ένα πίσω πόδι πότε το άλλο σε μα κίνηση που με λίγη φαντασία προσομοίαζε σε αδέξιο χορό. 
 
 
Η αρκούδα συνδύαζε τον ήχο του κρουστού οργάνου με την πυρωμένη λαμαρίνα και έτσι όταν ο αθίγγανος αρκουδιάρης έπαιζε το το ντέφι του στις πόλεις η αρκούδα ενστικτωδώς σηκωνόταν στα πίσω πόδια τα οποία και κουνούσε ρυθμικά, πότε πατώντας στο ένα, πότε στο άλλο. 
 
 
Εξ ου και η φράση ΄΄θα σε χορέψω στο ταψί''
Αυτό ακριβώς θέλει να επιτύχει η Τουρκια με την Ελλάδα. 

Η αρχή έγινε με την απαγωγή των δύο στρατιωτικών στις Καστανιές Έβρου την οποία διαδέχθηκε η παθητική στάση της Ελλάδας.
Απραξία,παρακαλετά σε Ε.Ε και Ρωσία, ατυχείς δηλώσεις αριστεριστών πολιτικάντηδων, κορώνες και κραυγές για θερμό επεισόδιο, χάος, παθητικότητα και συγκαλυμμένος πανικός. Αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα ήθελε να προκαλέσει η Τουρκία στην ελληνική κοινωνία.
 
 
Όσοι διαβάζουν hellenic sunrise 2 θα γνωρίζουν ότι πολύ συχνά γράφω για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου ανάλογης κρισιμότητας με αυτό των Ιμίων του 96. 
Ίσως όμως να κάνω λάθος. 
 
 
Ίσως η Τουρκία να προτιμήσει μικρότερης έντασης επεισόδια, επεισόδια μικρότερου κινδύνου για την Τουρκία και τα οποία με ένα μίνιμουμ δράσης θα προκαλούν πανικό και φόβο στην Ελλάδα χωρίς όμως να της δίνουν το έρεισμα για ισχυρή αντίδραση, εάν ποτέ το ήθελε αυτό. 
 
 
Μια ΄΄ορφανή΄΄ κρούση σε ένα στρατόπεδο της παραμεθορίου, μια δολιοφθορά ενός βασικού έργου υποδομής, μια εγκληματική ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών με άρωμα τρομοκρατίας αλλά με στρατιωτικού τύπου εκτέλεση, όλα αυτά είναι πιθανά σενάρια. 
 
 
Το Ιούλιο του 2010 τρεις άγνωστοι, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν αργά το βράδυ, σε εστιατόριο που βρίσκεται στο 90ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, κοντά στην Αμφιλοχία, και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ (AK 47), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι ήταν ταξιδιώτες σε στάση για ξεκούραση και φαγητό που εκτελούσε το λεωφορείο που επέβαιναν για Αλβανία.
 
Οι δράστες δεν πιάστηκαν ποτέ .
 
Μια ανάλογη ΄΄ορφανή΄΄ επίθεση σε μια επαρχιακή πόλη στα βόρεια, εκεί που η αστυνόμευση αποτελεί σπάνιο αγαθό  θα άφηνε μεν το αποτύπωμα της Τουρκίας αλλά χωρίς αποδείξεις. Έτσι οι Έλληνες πολίτες θα έμεναν με τον φόβο και η ελληνική κυβερνηση θα μπορούσε να διατηρήσει την παθητική της στάση ελλείψει αποδείξεων, ελπίζοντας ότι γεγονότα  σαν αυτά δεν θα επαναλαμβάνονταν.
 
Μια προσβολή εναντίον της φρουράς κάποιου στρατοπέδου στην μεθόριο, κάτι όχι μεγάλης κλίμακας, ένας ξυλοδαρμός σκοπού και η αρπαγή του οπλισμού του, θα  είχε την ίδια επίδραση .
Είναι πολύ πιθανό να έχουμε τέτοια επεισόδια τα οποία όλοι θα γνωρίζουμε απο που προέρχονατι αλλά δεν θα μπορούμε να αντιδράσουμε, ούτε καν να καταδικάσουμε ως κυρίαρχο κράτος εφόσον τα χτυπήματα αυτά θα παραμένουν ΄΄ορφανά΄΄
 
Η απαγωγή και ομηρεία των δύο στρατιωτικών μας αλλά και η ηττοπαθής αντίδραση μας δείχνουν στην Τουρκία τον δρόμο.
 
 
Σταδιακά ο πληθυσμός θα εθίζονταν στην ιδέα ότι ανα πάσα στιγμή κινδυνεύει και ότι είναι υποχείριο των διαθέσεων του εχθρού.
Η δε ΄΄πολιτεία΄΄ θα εθίζονταν στην παθητικότητα και στην ανοχή.
Τα σώματα ασφαλείας και οι Ε.Δ θα εθίζονταν στην ηττοπάθεια.
 
 
Η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας ως κράτος αλλά και ως άτομα θα κλονίζονταν και το ηθικό θα καταρρακώνονταν.
Ο στόχος του εχθρού δεν θα ήταν η πρόκληση φόβου, φόβος υπάρχει ακόμα και στους πιο γενναίους, αλλά η εμπέδωση της παντοδυναμίας του και της αδυναμίας μας.
 
 
Παράλληλα η Τουρκία θα εφάρμοζε την τακτική του ΄΄μαστίγιου και καρότου'' στην έξωθεν μαρτυρία της και ειδικά στις σχέσεις με την Ε.Ε. με ρητορική υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της και της θέλησης της για σύνδεση με την Ε.Ε. ενώ παράλληλα θα απειλούσε απροκάλυπτα την Ελλάδα και συγκεκαλυμμένα την ίδια τη Ευρώπη εάν τελικά  η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της δεν ευοδώνονταν .
 
 
Η αλήθεια είναι ότι Γερμανία και Τουρκία αποτελούν συμμαχικό άξονα και η δε πρώτη έχει ως στόχο την ευρωπαϊκή προοπτική της δεύτερης και μάλιστα με πρώτη έκφανση την διάθεση τουρκικών στρατευμάτων για την φύλαξη των ανατολικών συνόρων της Ε.Ε. με την Ρωσία.
 
 
Το 2019 η Βρετανία αποχωρεί από την Ε.Ε. και μαζί της παίρνει τα περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ που συνεισέφερε στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. 
Οι πρώτοι οι οποίοι θα νοιώσουν τον αντίκτυπο είναι οι αγρότες των οποίων το καθεστώς επιδοτήσεων τίθεται σε αναμόρφωση με αρνητικές προοπτικές.
Η Θράκη είναι περιοχή που βασίζεται στην γεωργία και οποιοσδήποτε αρνητικός αντίκτυπος στο εισόδημα των εκεί αγροτών δεν αποτελεί απλά μια δημοσιονομική δυσλειτουργία αλλά εθνικό πρόβλημα.
 
 
Την στιγμή που η Τουρκία δανειοδοτεί τους μουσουλμάνους της Θράκης με ευνοϊκούς όρους μέσω τουρκικής τράπεζας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, οι Έλληνες αγρότες θα χάνουν εισόδημα κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μετανάστευση προς  εξωτερικό και εσωτερικό. 
 
 
 Η οικονομική απίσχανση θα συνεχισθεί σε βάθος χρόνου ενώ παράλληλα   τα τουρκικά κεφάλαια θα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην Θράκη με επενδύσεις στην μεταποίηση.
 Παράλληλα η αγορά της Τουρκίας όπου το 1 ευρώ ισούται με 4 τουρκικές λίρες  θα γίνεται όλο και πιο ελκυστική για τους θρακιώτες ακόμα και για τα καθημερινά ψώνια.
 
 
Η Τουρκία όχι μόνο θα καταστεί ο βασικός οικονομικός παράγοντας στην Θράκη αλλά θα καταστεί στις συνειδήσεις του χειμαζόμενου οικονομικά πληθυσμού ως μια φιλική εναλλακτική σε πολλούς τομείς. 
 
 
Στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κατά τα οποία ακόμα και καρκινοπαθείς απο όλη την βόρεια Ελλάδα να καταφεύγουν στην αγορά της Τουρκίας για τα φάρμακα τους. Χιλιάδες Εβρίτες περνούν στην Αδριανούπολη κάθε Σαβατοκύριακο για τις αγορές τους αλλά και για αναψυχή. 
 
 
Η τάση αυτή ανακόπηκε με την πρόσφατη ομηρεία των δύο στρατιωτικών αλλά είναι σίγουρο ότι ο απλός κόσμοςθα εξαναγκασθεί και πάλι να υποκύψει στον πειρασμό της φθηνής τουρκικής αγοράς΄ όπου το ένα ευρώ έχει αξία τεσσάρων.
 
 
Σε μια δεκαετία το Ελληνικό κράτος θα έχει παραδώσει τα ηνία στην Τουρκία στις παραμεθόριες περιοχές.
Η Τουρκία θα βρίσκεται συνδεδεμένη με την Ε.Ε.με ειδικό καθεστώς και θα παρέχει τον στρατό της για την κάλυψη των ανατολικών συνόρων. 
 
 
Όπως ακριβώς οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τους Λατίνους παράνομους μετανάστες στον στρατο τους με αντάλλαγμα την παροχή ιθαγένειες έτσι και η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσει τις Έ.Δ. της Τουρκίας με αντάλλαγμα την  σύνδεση της αρχικά με προενταξικαό καθεστώς και κατόπιν ότι προκύψει.. 
 
 
Ήδη ο Ερντογάν στην ΄συνοδο της Βάρνας την 26-27 Μαρτίου δηλώνει ότι θέλει την επαναφορά στο προσκήνιο του σχεδίου της Γερμανίας -Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την άρση των περιορισμών και της βίζας για όλους τους Τούρκους υπηκόους που θα ταξιδεύουν στην Ε.Ε.
 
 
Παράλληλα στην Ελλάδα θα συμβαίνουν διάφορα περίεργα περιστατικά δολιοφθορών και επιθέσεων με συχνότητα η οποία θα ορίζεται απο το μέγεθος της ενδοτικότητας των κυβερνήσεων.
Τελικά ποιός χρειάζεταιένα΄΄θερμό επεισόδιο΄΄ όταν μπορεί με πολύ πιο κομψό και αποτελεσματικό τρόπο να επιτύχει τα σχεδια του ;
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: