Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

«Πολεμικό Συμβούλιο» στο Πεντάγωνο – Τα άκρως απόρρητα θέματα που συζητήθηκαν

Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις


Χθες στο Πεντάγωνο πραγματοποιήθηκε Συμβούλιο Άμυνας.

Είναι μία εξέλιξη που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά, τους φόβους και τις ανησυχίες, όπως και την ετοιμότητα που θα πρέπει να υπάρξει προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Θα μπορούσε λοιπόν να χαρακτηριστεί το Συμβούλιο αυτό και ως «πολεμικό συμβούλιο».
 
Στο Συμβούλιο κατ αρχήν συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία με τους τέσσερις Αρχηγούς και ορισμένους επιτελείς τους. Τα θέματα που απασχόλησαν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ήταν πολύ συγκεκριμένα και είχαν να κάνουν με την ετοιμότητα των Ένοπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πώς η Τουρκία ανά πάσα στιγμή μπορεί να στήσει ένα «θερμό επεισόδιο» το οποίο μπορεί να εξελίξει σε ελληνοτουρκική κρίση. Θα πρέπει λοιπόν οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή.

Συζητήθηκαν επίσης οι ζώνες «υψηλού κινδύνου». Που μπορεί να εκδηλωθεί ένα μείζον επεισόδιο από την Τουρκία και πώς η Ελλάδα μπορεί να απαντήσει.

Να σημειώσουμε πώς πλησιάζει το Πάσχα και οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια μας έχουν συνηθίσει σε ενέργειες επιθετικές και επικίνδυνες για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Άρα, η ετοιμότητα θα βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε υψηλά επίπεδα, με πληροφορίες να αναφέρουν πώς πολλές από τις άδειες των στελεχών που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές να έχουν κοπεί. 

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου έγινε επίσης συζήτηση για συγκεκριμένες ελλείψεις που υπάρχουν όσον αφορά στα οπλικά συστήματα και για το πως αυτές θα καλυφθούν άμεσα.

Στο χθεσινό Συμβούλιο Άμυνας η ατζέντα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ήταν πολύ σοβαρή και κρίσιμη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. 
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Συμβούλιο Άμυνας δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν για λόγους που όλοι μπορούν να αντιληφθούν…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: