Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Δ. ΘΡΑΚΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Περνάμε μια από τις πιο ίσως η κρισιμότερη περίοδος της ύπαρξης μας σαν κράτος, σαν έθνος και σαν ελληνισμός.


Η μεγάλη εξ ανατολών απειλή δεν είναι πλέον φαντασίωση για κάποιους ειρηνόφιλους κύκλους, αλλά πραγματικότητα και η πολιτική κατευνασμού που θα απομάκρυνε τον κίνδυνο του πολέμου, μας έφερε ακριβώς στα πρόθυρα της πολεμικής σύγκρουσης.

Το θέμα είναι σήμερα υπαρκτό και εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που λειτουργεί σαν ύπουλος εχθρός σε κάθε προοπτική υπεράσπισης της εθνικής μας ακεραιότητας.

Είναι η πέμπτη φάλαγγα που λειτουργεί στην δυτική Θράκη με την υποκίνηση από το τουρκικό προξενείο και από την Άγκυρα σε κύκλους της μειονότητας, για να λειτουργούν σαν οι κυριότεροι πράκτορες της Τουρκίας σε μια περιοχής με εξόχως γεωστρατηγική σημασία που είναι και ο πρώτος στόχος της τουρκικής επιθετικότητας.
 
Οι τελευταίες εκδηλώσεις του κόμματος DEB δείχνουν πως πράγματι υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα στο σώμα της Θράκης που ανά πάσα στιγμή θα δράσει εναντίον του ελληνισμού.

Ο πρόεδρος του τουρκόφωνου φορέα, που ιδρύθηκε το 1990 από τον πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ και στις ευρωεκλογές του 2014 έλαβε 42.792 ψήφους ως πρώτο κόμμα σε Ξάνθη και Ροδόπη, Μουσταφά Αλή Τσαούς πραγματοποιεί συνεχείς περιοδείες στη Θράκη.

Στις ομιλίες του και μέσω αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του ΚΙΕΦ επιχειρηματολογεί περί των ύπαρξης «150.000 Τούρκων» σε αυτή την περιοχή της ελληνικής επικράτειας παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ο,τι ακριβώς δηλαδή υποστήριξε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κομοτηνή.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων, “Κλαδί Ελιάς”, στη Συρία, αποτελεί «νόμιμο δικαίωμα για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας».

Η απαγωγή των δυο Ελλήνων αξιωματικών και η συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση τους στην Αδριανούπολη, έφερε μια αφύπνιση του πληθυσμού της ελληνικής Θράκης

Εδώ θα πρέπει να μπει το θέμα της ανάληψης αμέσων μέτρων κατά αυτής της πέμπτης τουρκόφρονης φάλαγγας, των δυο ψευτομουφτήδων και κυρίως κατά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να δρα υπονομευτικά κατά της χώρας.

Ως εδώ και μη παρέκει!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: