Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο Έμπολα σπρώχνει μεταναστευτικές ροές και τρομάζει την Ευρώπη

Οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό επιβεβαίωσαν 33 κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα την περασμένη εβδομάδα.


Συνολικά, έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού αφότου εκδηλώθηκε νέο ξέσπασμα της ασθένειας στη χώρα, τον Ιούλιο, εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν σχεδόν όλα, πλην περίπου είκοσι• σχεδόν 130 από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν υπέκυψαν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση μιας επιτροπής διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων, μετά τη νέα ραγδαία αύξηση των θυμάτων του Έμπολα, για να εξεταστεί το εάν πρόκειται για κρίση δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος.


Ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομικός και κοινωνικός από την μετανάστευση

Η αντίδραση της Ιταλίας στις μεταναστευτικές ροές έχει και μια επιπλέον εξήγηση. 

Η χώρα το 2017 δέχθηκε, 119.000 έναντι 181.000 μετανάστες το 2016, μέσω Λιβύης άλλα όχι από τη Λιβύη. 

Την ίδια στιγμή Ιταλοί στρατιώτες βρίσκονται στα νότια σύνορα της Λιβύης για να ανακόψουν προσφυγικές ροές (από Τσαντ, Νίγηρα, Σουδάν και Κονγκό.

Μια μεγάλη επιδημία στην χώρα της κεντρικής Αφρικής θα μετακινήσει τεράστιους πληθυσμούς προς την Μεσόγειο και από εκεί στην Ευρώπη.

Οι πληθυσμοί από τις χώρες αυτές είναι είναι ήδη εξαθλιωμένοι χωρίς καμιά ιατρική περίθαλψη αποτελώντας πέρα από οικονομική -κοινωνική, αλλά και μια υγειονομική βόμβα για την Ευρώπη

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: