Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Απίστευτη πρόκληση των Αλβανών: Δικογραφία σε βάρος του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σε μία άκρως προκλητική ενέργεια προχωρούν οι Αλβανοί σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 


Η Εισαγγελία των Τιράνων προχωρά σε σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του δολοφονηθέντος ομοεθνούς μας για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά Αλβανών ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.


Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του δολοφονηθέντος δικογραφίες που έχουν ανοίξει και τα άτομα αυτά απεβίωσαν τίθενται αυτόματα στο αρχείο ή αν αποβιώσουν πριν δεν ανοίγει κάποια δικογραφία.


Αυτά συμβαίνουν στα συνηθισμένα κράτη όμως. 

Ο Κύριος Γιοβανόπουλος, ο δικηγόρος της οικογένειας, έχει την υποψία ότι με αυτόν τον τρόπο να υποστηρίξουν ότι δεν υπήρξε ακαριαίος θάνατος αλλά απλά ένας τραυματισμός ώστε μετά να ζητήσουν αποζημίωση.


Δεν είμαστε γνώστες των νομικών παραμέτρων, αλλά ίσως με αυτόν τον χυδαίο τρόπο να προσπαθούν οι Αλβανοί να αποθαρρύνουν την οικογένειά του από το να ζητά την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του θανάτου του 35χρονου Έλληνα.


Και έτσι να είναι πρέπει το ελληνικό κράτος να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και την στήριξή του, όχι στους Αλβανούς, αλλά στους Βορειοηπειρώτες ομοεθνείς μας. 

Άλλωστε η σορός του δολοφονηθέντος δεν έχει δοθεί στους οικείους του εδώ και 6 ημέρες χωρίς να γίνεται και καμία ουσιαστική ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνες ιατροδικαστές.


Και όπως δηλώνει και ο δικηγόρος της οικογένειας δεν τους έχουν παραδοθεί τα ρούχα που φορούσε και τα προσωπικά του αντικείμενα. 

Προειδοποιεί μάλιστα να μην εξαφανιστούν στοιχεία από το σώμα του Κωνσταντίνου.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αλβανοί σέρνουν τον άτυχο πατέρα του στα Τίρανα, για να τον εκβιάσουν. 

Και ένας ακόμα λόγος που κωλυσιεργούν είναι γιατί θέλουν να «κρυώσει» το ζήτημα και να μην μετατραπεί η κηδεία του σε λαϊκό προσκύνημα και ίσως για να στρέψουν με αυτήν την παράλογη και απαράδεκτη κίνηση της δικογραφίας τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την δολοφονική τους ενέργεια. 

Περιμένουμε τις αντιδράσεις της κυβέρνησής μας που σέβεται τα δικαιώματα των πάντων, θα σεβαστεί και των Ελλήνων;


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: