Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Πανηγυρίζουν τα Τίρανα με την ντροπιαστική δήλωση

Αλβανικά ΜΜΕ: «Ο Παπαδημούλης είπε ότι ο Κατσίφας ήταν ένοπλος εξτρεμιστής και όχι ήρωας»!


***Πανηγυρίζουν οι Αλβανοί με την δήλωση Παπαδημούλη. Τα όσα ντροπιαστικά ακούστηκαν από τα χείλη του Έλληνα Ευρωβουλευτή, έχουν γίνει σημαία στη γειτονική χώρα. Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη τοποθέτηση έκανε μόνο κακό στην όλη υπόθεση.
 
Η δήλωση αυτή έχει ήδη προκαλέσει αναβρασμό στον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου.
Αυτούς τους πολιτικούς έχουμε. Θα τους ξαναψηφίσουμε;

Ο Δημήτριος Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτής του κόμματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προέτρεψε τους Έλληνες να είναι πιο συγκρατημένοι μετά την εκδήλωση στους Βουλιαράτες, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Δήλωσε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Αλβανούς αστυνομικούς, ήταν εξτρεμιστής και δεν χρειάζεται να γίνει ήρωας από τους Έλληνες.


Η Ελλάδα, ως το παλαιότερο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας στα Βαλκάνια, ισχυρότερη και πλουσιότερη θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος, ώστε να αντιμετωπίζει αυτά τα λυπηρά γεγονότα με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, αναφέρει το echedoros
 
 
Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να μειώσουμε τους τόνους, να σταματήσουν οι άλλοι να εκμεταλλεύονται πολιτικά αυτό το θέμα από την πολιτική που παίζεται και στις δύο πλευρές των συνόρων από πολιτικούς ή δημοσιογράφους και να διασφαλίσουμε την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην αποσαφήνιση των συνθηκών υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας», γράφει το κείμενο.

«Φυσικά, αυτός ο άνθρωπος είχε ακραίες απόψεις, είχε προφανώς Καλάσνικοφ και πυροβόλησε, και όλοι στα Τίρανα ή στην Αθήνα είναι ενάντια στη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται και ενάντια στον ένοπλο αγώνα για την επίτευξη πολιτικών στόχων, δεν πρέπει να θυσιάζουμε κανέναν, που για μας είναι η πρώτη προτεραιότητα. Και θέλω να πω στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική κοινωνία δύο πράγματα:

Πρώτον, να διευκρινισθεί εάν ο Κατσίφας θα μπορούσε να εξουδετερωθεί χωρίς να σκοτωθεί και δεύτερον, να μην γίνεται αυτό το πινγκ-πόνγκ και επιδεινώνεται η ζωή της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία», είπε.

Ο Παπαδημούλης πρόσθεσε: «ο Κατσίφας ήταν εξτρεμιστής, μην τον κάνετε ήρωα», σημειώνεται χαρακτηριστικά
***Πανηγυρίζουν οι Αλβανοί με την δήλωση Παπαδημούλη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: