Η κόντρα του Ερντογάν μετά την Ελλάδα για το Αιγαίο, το Ισραήλ με θέμα το Τέμενος Αλ Ακτσά και δηλώσεις Νετανιάχου-Ερντογάν, τώρα γιγαντώνεται και με την Αίγυπτο, η οποία για πρώτη φορά αποστέλλει τελεσίγραφο στην Άγκυρα με αφορμή την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ.   

 
Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shukri απαίτησε ξεκάθαρα από την τουρκική κυβέρνηση να αποσύρει τα στρατεύματά της τάχιστα και άνευ όρων από το Ιράκ, διότι παραβιάζει την αυτονομία της χώρας υπακούοντας σε νέο-οθωμανικά σχέδια κατάληψης εδαφών στο πλαίσιο του Εθνικού Όρκου, ο οποίος συσπειρώνει όλες τις χώρες της περιοχής πλέον κατά του σουλτάνου Ερντογάν.

«Ο αγώνας εναντίον του ISIS, της al-Qaeda, της al-Nusra και άλλων οργανώσεων τέλειωσε και τώρα οι Τούρκοι πρέπει να αποχωρήσουν από το Ιράκ», δήλωσε ο Front Shukri.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να μην έχουμε συγκρούσεις μεταξύ αραβικών χωρών και άλλων όπως η Τουρκία, αφού νικήθηκε η τρομοκρατία και οι τρομοκράτες.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης, ότι η τουρκική παρέμβαση στο Ιράκ, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων και των διεθνών συμβάσεων.
 
 
Ο Αλ Σίσι φαίνεται να αναλαμβάνει πλέον σημαντικές πρωτοβουλίες κατά του Ερντογάν που απειλεί όλες τις χώρες στην Α.Μεσόγειο και την Αίγυπτο κάτι που μεταβάλει άρδην ολόκληρη την γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με ***πρόσφατο άρθρο πριν μερικές ημέρες ο στρατηγός Mohamed Zaki, αρχηγός των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργός άμυνας, συναντήθηκε με τον κ. Αποστολάκη στην Αίγυπτο, με σκοπό την σύσφιξη των αμυντικών σχέσεων ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών, κάτι που προκαλεί τουλάχιστον οργή στην Άγκυρα.

Κοινός παρονομαστής το τουρκικό σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» και το παλαιό σχέδιο αναβίωσης του τουρκικού εθνικού όρκου που έχει σημάνει συναγερμό και στην Αίγυπτο.

Κύριο σημείο είναι η επόμενη άσκηση «Μέδουσα-2019» η οποία αποτελεί ήδη την μεγαλύτερη άσκηση στην περιοχή προσελκύοντας Γάλλους και Αμερικανούς, ενώ προκαλεί οργή και μίσος στον Ερντογάν και την Άγκυρα.

Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις σε πρόβα τζενεράλε απόκρουσης της τουρκικής απειλής.

Μόνο με τις κατάλληλες συμμαχίες και στρατιωτικές συνεργασίες η χώρα μας θα μπορέσει να αντιπαραταχθεί στις πολύ παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας που παίζει ένα λίαν «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας όλες τις συνθήκες και συμβάσεις έναντι της Ελλάδος.
 
Η Αίγυπτος διαθέτει ετοιμοπόλεμα τα δύο Γαλλικά Mistral «ENS Gamal Abdel Nasser» και «Anwar El Sadat» τα οποία μπορούν να μεταφέρουν 16 ελικόπτερα, τέσσερα αποβατικά σκάφη, 70 τεθωρακισμένα και 450 στρατιώτες.

Ενώ η Ελλάδα εκτός του ικανότατου πολεμικό ναυτικό και στρατού ξηράς, διαθέτει την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αεροπορική δύναμη στην περιοχή μαζί με το Ισραήλ.

Αυτές οι δυνάμεις θα αλλάξουν το τοπίο κατά του Ερντογάν όσα σχέδια και πυραύλους και αν ετοιμάσει.

Στην πρώτη ελληνο-αιγυπτιακή άσκηση η Τουρκία είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την μεγάλη ενόχληση από την παρουσία Αιγυπτίων κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Η ουσία αφορά το γεγονός ότι οι Τούρκοι κατανοούν πλέον ότι είναι περικυκλωμένοι από παντού, Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτο και ΝΑΤΟ σε μια αναβίωση της εποχής του 1919 όταν διαλύθηκε η πρώην Οθωμανική αυτοκρατορία.

Τώρα όπως φαίνεται το περιβόητο «Ανατολικό ζήτημα» θα λυθεί οριστικά και αμετάκλητα κατά της Τουρκίας με την βοήθεια και των ΗΠΑ.