Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Οι Μακεδόνες «τελειώνουν» τον Τσίπρα – «Εμφύλιο» πυροδοτεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Ακροδεξιοί και πολιτικοί εχθροί» το 70% των Ελλήνων
Στη γραμμή του διχασμού και της στοχοποίησης όσων έχουν αντίθετη άποψη για τη συμφωνία των Πρεσπών, συνεχίζει ο πρωθυπουργός.


Με πρωτοφανή διδακτισμό, αλαζονεία και μια αίσθηση «μεσσιανισμού», ότι δηλαδή ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ να καθαρίσει την Ελλάδα από την «ακροδεξιά» και το «συντηρητισμό», ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη.
 
***Η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αντί να ενώνει διχάζει ακόμη περισσότερο, αντί να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις δημιουργεί συνθήκες εμφυλίου.

Στοχοποιεί όσους πιστεύουν ότι το «Μακεδονικό» λύθηκε με λάθος τρόπο, παίζει στο ταμπλό του «ή εμείς ή αυτοί», δημιουργεί την αίσθηση ότι στις επόμενες εκλογές η πόλωση θα είναι τέτοια που θα κάνει τεράστια ζημιά στην Ελλάδα συνολικά.


Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν κατάρρευση στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών ο πρωθυπουργός ποντάρει σ’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί προοδευτικό μέτωπο, κι όλοι οι άλλοι μοιάζουν να είναι ταξικοί, ιδεολογικοί, πολιτικοί εχθροί.


Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι δίνουν μάχη από καρδιάς απέναντι σε ένα συντηρητικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης.

«Είναι αγώνας καρδιάς γιατί θέλει να προτάξει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, τον υγιή πατριωτισμό απέναντι στην πατριδοκαπηλεία, τις δυνάμεις της κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του μίσους, της μισαλλοδοξίας», αναφέρουν Τα Νέα.
 
 

Μακεδονική… μάχη

Είναι προφανής η γραμμή που ακολουθεί πιστά ο πρωθυπουργός.

«Αν θα υπερισχύουν οι δυνάμεις του ορθού λόγου απέναντι στις δυνάμεις του φόβου και της μισαλλοδοξίας.

Αν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ακραίας δεξιάς.

Αυτή είναι η μάχη που δίνετε εσείς εδώ και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία».

Πιο ξεκάθαρη από ποτέ η εμφυλιοπολεμική τακτική ώστε ο κόσμος να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κόσμους που έχει φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και μάλιστα το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να εγκλωβίσει όσους βρίσκονται στη μέση, στο χώρο της Κεντροαριστεράς, να στηρίξουν τον έναν ή τον άλλο κόσμο.


Όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ομιλία του κ. Τσίπρα για το Μακεδονικό, και μάλιστα λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις Ζάεφ για τις διαπραγματεύσεις.

Ενώ δηλαδή ο σκοπιανός πρωθυπουργός είπε ότι *** ο Έλληνας ομόλογός του έδωσε τη μακεδονική ταυτότητα με αντάλλαγμα το «Βόρεια Μακεδονία», ο Τσίπρας μιλούσε για «πατριωτική προσπάθεια».
 
Ενώ απ’ έξω ***διμοιρίες των ΜΑΤ τον φύλαγαν για το φόβο επεισοδίων, μέσα ο Τσίπρας παρέδιδε μαθήματα πατριωτισμού σε όλους όσους βλέπουν «γκρίζες» ζώνες στη συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε.

Είπε συγκεκριμένα:

«Η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία συνολικά είναι μια περιοχή που θα μπορούσε πολλά χρόνια να είχε φύγει μπροστά, όμως κάποιοι που στο πολιτικό χρηματιστήριο ξέρουν πολύ καλά να πουλάνε πατριδοκαπηλία και δήθεν πατριωτισμό φρόντισαν να κρατήσουν καθηλωμένες τις δυνατότητες του τόπου για να φτιάξουν πολιτικές καριέρες».

Κατά τον Τσίπρα όλοι οι άλλοι είναι πατριδοκάπηλοι και ψεύτικοι πατριώτες και μόνο ο ίδιος εκφράζει τον «αγνό πατριωτισμό».

Άραγε απευθύνεται *** στο 70% όσων λένε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή;

Απευθύνεται σε όσους επιχειρηματίες βλέπουν να χάνονται εξαιτίας του μπάχαλου που δημιουργείται με τα μακεδονικά προϊόντα;

Το λέει άραγε σε όσους *** στις δημοσκοπήσεις «μαυρίζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ανέφερε ότι «όλοι αυτοί γνώριζαν ότι ο μόνος τρόπος ο τόπος της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας να αποτελέσει ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης ήταν η συνεργασία και η συνανάπτυξη με τους γειτονικούς λαούς.

Θέλησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι χτίζουν τείχη στους γειτονικούς λαούς όμως στην πραγματικότητα έχτιζαν τείχη στη χώρα μας και σε αυτές τις δυνατότητες και αυτό που έκαναν ήταν να τροφοδοτούν τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας και να δημιουργούν συνθήκες απομόνωσης για τη χώρα μας.»

«Εμείς ήρθαμε με διάθεση να δούμε την αλήθεια κατάματα και να ανιχνεύσουμε τον δρόμο της προόδου, της συνανάπτυξης και της προοπτικής για τον τόπο της Κεντρικής Μακεδονίας, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά.

Η γλώσσα της αλήθειας είναι αυτή που μετά από 30 χρόνια έρχεται με μια ιστορική συμφωνία να κατοχυρώσει για πρώτη φορά την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

Τόνισε ότι αυτό δίνει μήνυμα κατά της εθνικής περιχαράκωσης και μήνυμα συνανάπτυξης και ειρήνης προς όφελος των επόμενων γενεών.

Θα δώσουμε μάχη να ξανακερδίσουμε τη Μακεδονία κατέληξε, όμως, δεν μας εξήγησε για ποια Μακεδονία μιλούσε.
Του βόρειου τμήματος του πρώτου μέρους ή του άλλου;

Η ομιλία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κομβική διότι ανοίγει κι επίσημα την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές.

Αλλά και γιατί επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν ότι μέχρι τις κάλπες «θα πέσουν κορμιά».

***Η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη,
*** ο Έλληνας ομόλογός του έδωσε τη μακεδονική ταυτότητα με αντάλλαγμα το «Βόρεια Μακεδονία»
***διμοιρίες των ΜΑΤ τον φύλαγαν 
*** στο 70% όσων λένε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή;
*** στις δημοσκοπήσεις «μαυρίζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ;

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: