Κυριακή 19 Μαΐου 2019

«Η Γενοκτονία απέτυχε - Είναι ακόμα εκεί» Η Άγκυρα φοβάται τους εξισλαμισμένους κρυπτοχριστιανούς κατοίκους του Πόντου

Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα όχι μόνο ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και γιατί συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απεχθή αυτή επιχείρηση του οθωμανικού-τουρκικού κράτους.



Μια επιχείρηση που οδήγησε σε εξόντωση πολύ μεγάλου μέρους του Ποντιακού Ελληνισμού και απώθησή του προς πάσα κατεύθυνση για να σωθεί.


Μέρος του ήρθε στην Ελλάδα, άλλο μέρος του κατέφυγε στην τότε Σοβιετική Ένωση και πολλοί εξ'αυτών ήρθαν στην Ελλάδα την δεκαετία του '90.


Αυτό όμως που αγνοεί πολύς κόσμος στην Ελλάδα είναι πως ο Ποντιακός Ελληνισμός παρέμεινε ζωντανός στον Πόντο, οι κάτοικοί του ακόμα έχουν ελληνικό αίμα στις φλέβες τους και έχουν συνείδηση του ποιοι είναι όπως και μιλούν ακόμα ελληνικά ποντιακά.



Βέβαια έχουν εξισλαμισθεί στην επιφάνεια αλλά έχουν διατηρήσει την Αληθινή Θρησκεία ως Κρυπτοχριστιανοί.


Οι Τούρκοι αυτό το ξέρουν πολύ καλά και ανησυχούν πάντα ότι μπορεί να υπάρξει ένα μεγάλο ένοπλο κίνημα στον Πόντο για αυτό και διαθέτουν μεγάλες δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή.


Ο ερντογανικός δήμαρχος του Εσενλέρ στην Κωνσταντινούπολη, Τεβφίκ Γκιοκσού, ο οποίος εκλέχτηκε με την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στην ελληνική καταγωγή του Εκρέμ Ιμάμογλου (επειδή κατάγεται από τον Πόντο), του νικητή του μητροπολιτικού δήμου στις 31 Μαρτίου του οποίου την εκλογή ακύρωσε με το έτσι θέλω το καθεστώς Ερντογάν, ομολογώντας μάλιστα ότι και οι σημερινοί κάτοικοι του Πόντου είναι Έλληνες κρυπτοχριστιανοί!



Δήλωσε ότι «πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου», αλλά αυτό που προκάλεσε την οργή των κομμάτων της Τουρκίας ήταν όταν -απευθυνόμενος στον κόσμο- ρώτησε: «Από πού κατάγεται (ο Ιμάμογλου);» για να λάβει την απάντηση: «Από την Τραπεζούντα».



Τότε ο δήμαρχος Εσενλέρ χλευάζοντας σχολίασε: «Α, τότε είναι άλλη υπόθεση», με την έννοια ότι εφόσον εκεί είναι Έλληνες, άρα γι’ αυτό οι Έλληνες τον θεωρούν δικό τους.



Αμέσως στέλεχος του «Καλού Κόμματος» της Αξενέρ τον περιέλαβε με κοσμητικά επίθετα:“Άτιμος, ευτελής, ποταπός, τέρας…


Αυτοί έχασαν τον έλεγχο για τα καλά. Ντροπή σε εκείνους που θα τους ψηφίσουν στην Τραπεζούντα, ο (υπουργός Εσωτερικών) Σουλεϊμάν Σοϊλού πρέπει απόψε κιόλας να απομακρύνει το δήμαρχο του Εσενλέρ από τα καθήκοντά του.

Αυτή η πόλη δεν δέχεται τέτοιες προσβολές. Πρέπει να απομακρυνθεί αυτός ο ποταπός που είπε Έλληνες τους κατοίκους της Τραπεζούντας. Ως υπουργός από την Τραπεζούντα κι ο ίδιος πρέπει να το κάνει».


Ο βουλευτής του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μεχμέτ Μπεκάρογλου έγραψε στο τουίτερ «Τεβφίκ Γκιοκσού λίγη ντροπή, φοβήσου τον Αλλάχ.

Τι είναι αυτά;

Τι σημαίνει ‘κέρδισαν οι Έλληνες’!
Έλεος πια, δεν έμεινε τσίπα πάνω σας. Ντροπή!», ανέφερε.


Αλλά και στο twitter η αντίδραση είναι μεγάλη. Μέσω του hashtag #Trabzonlular (κάτοικοι της Τραπεζούντας), πολίτες καλούν τον δήμαρχο του Εσενλέρ να ζητήσει συγνώμη.



Είναι η πρώτη φορά που ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος παραδέχτηκε και την τωρινή ύπαρξη ελληνικών πληθυσμών στον Πόντο οι οποίοι υπό τον φόβο των διωγμών της Άγκυρας εξισλαμίστηκαν αλλά ακόμα διατηρούν την γλώσσα και την θρησκεία τους στα κρυφά.



Είναι δηλαδή κρυποτχριστιανοί.

Το pronews στο παρελθόν με αφορμή κάποια ένοπλα επεισόδια είχε ενημερώσει για το ελληνικόν της περιοχής με σχετική αρθρογραφία.



Τότε γράψαμε για σχετικά κτυπήματα ενόπλων ομάδων στον Πόντο κατά της τουρκικής Στραοτχωροφυλακής τα οποία επιδιώκονταν να αποδοθούν σε δυνάμεις του κουρδικού ΡΚΚ όμως δεν ήταν έτσι.



«Όσον αφορά τη δράση του PKK στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα έχει ως στρατηγικό του στόχο το «άνοιγμα» στον Πόντο 


Σημειώνεται ότι η επαρχία της Κερασούντας βρίσκεται εκτός του συνήθους πεδίου δράσης του PKK συνεπώς η δράση του PKK στην περιοχή του Πόντου εντάσσεται στη στρατηγική του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος να απαξιώσει το κράτος και να δημιουργήσει εντυπώσεις στον τουρκικό λαό αλλά και διεθνώς, για να ασκήσει πίεση στην τουρκική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση επίλυσης του κουρδικού με ειρηνικά μέσα. 



Το ζήτημα του Πόντου πάνω στο οποίο ποντάρουν οι Κούρδοι είναι υπαρκτό. Παρά την Γενοκτονία των Ποντίων παρέμειναν ελληνογενείς φυλετικά πληθυσμοί υπό την κάλυψη του κρυπτοχριστιανισμού και της επιφανειακής αποδοχής του σουνιτικού μουσουλμανισμού. 



"Είμαστε Ρωμιοί σαν εσάς" λένε τωρινοί κάτοικοι του Πόντου και προσθέτουν "να μας δείξετε στη δική σας τηλεόραση και όχι στην τηλεόρασή εδώ, γιατί θα μας σκοτώσουν!" αποδεικνύοντας ότι παρά την Γενοκτονία και τον εποικισμό του Ιερού Πόντου με Τούρκους κατοίκους το ελληνικό στοιχείο δεν ξεριζώθηκε ποτέ και ακόμα παραμένει ισχυρό προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα που ανησυχεί για μαζική αφύπνιση Κρυπτοχριστιανών (που κυρίως βρίσκονται ανάμεσα στις τάξεις των Αλεβιτών) και Ελλήνων που έχουν γνώση της πραγματικής τους καταγωγής. 



Όταν το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «World Party» επισκέφθηκε την Τραπεζούντα και τα γύρω χωριά για τα γυρίσματα του επεισοδίου με στόχο ο Σ. Τανιμανίδης να βρει το χωριό της οικογενείας του, συνάντησαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες που έκαναν γεωργικές εργασίες στα χωράφια τους και μιλούσαν άπταιστα ποντιακά με την χαρακτηριστική αρχαία ελληνική προφορά. 



«Κι εμείς είμαστε Ρωμιοί σαν εσάς!» ανέφερε η μία από αυτές, «να μας δείξετε στη δική σας τηλεόραση και όχι στην τηλεόρασή εδώ, γιατί θα μας σκοτώσουν!».


Tις δηλώσεις αυτές θα τις δείτε μετά το 36ο λεπτό της εκπομπής.

https://youtu.be/M4b3MdqTi7c

ΠΗΓΗ
http://thesecretrealtruth.blogspot.com


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: