Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Χωρίς τέλος τα περιστατικά βίας και ανομίας στο κέντρο της Αθήνας

Περιστατικά βίας και ανομίας, για άλλη μια μέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περίπου 15 μέλη του Ρουβίκωνα, έφτασαν το μεσημέρι μέχρι το περιστύλιο της Βουλής και πραγματοποίησαν επίθεση με μπογιές και καπνογόνα.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός στελέχους της αναρχικής ομάδας, η οποία με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σημείωσε ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Ο άνδρας αρχικά προσήχθη από την αστυνομία την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από τον χώρο της επίθεσης.

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό.



Την επίθεση καταδίκασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καθώς και με ανακοινώσεις τους τα πολιτικά κόμματα.

«Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο» τόνισε ο κ. Βούτσης.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καταδίκασε την επίθεση:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο.

Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», αναφέρει.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο».

«Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

«Η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Ο Ρουβίκωνας με την επίθεσή του στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι "μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε…".

Και το θέμα είναι έως πότε...» δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς.



Ενταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας σε πορεία για τον Κουφοντίνα 
Λίγες ώρες αργότερα, κατά τη διάρκεια πόρειας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας, επικράτησε ένταση όταν ομάδα ατόμων, προσπάθησε, σύμφωνα με την αστυνομία, να επιτεθεί σε εκλογικό περίπτερο, στην οδό Βουκουρεστίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών.



Παράλληλα, ομάδα ατόμων προκάλεσε ζημιές στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: