Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Βίντεο: Για πρώτη φορά τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Khan κτυπούν κουρδικές θέσεις - Άμεσος ο κίνδυνος για Ελλάδα

Για πρώτη φορά η Τουρκία χρησιμοποίησε τον βαλλστικό πύραυλο Khan (BORA) σε πολεμικές επιχειρήσεις σε μια καθαρή (πιο ξεκάθαρη δεν γίνεται) προειδοποίηση και προς την Ελλάδα.


Μπορεί ο βαλλιστικός πύραυλος να χρησιμοποιήθηκε στο βόρειο Ιράκ σε επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ, αλλά τα υπονοούμενα  στον τουρκικό Τύπο αναφορικά με την Ελλάδα είναι συνεχή όπως και οι πανηγυρισμοί των Τούρκων για την επιτυχή εκτόξευση όπως είπαν.

Μάλιστα ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν 9 Κούρδοι του ΡΚΚ από τα αποτελέσματα της βολής του  Khan.
 
Ο πύραυλος ο οποίος έχει ήδη παραδοθεί στις τουρκικές δυνάμεις έχει εμβέλεια 280 χλμ. και όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας:

«Από τη Σμύρνη στην Αθήνα η απόσταση είναι περίπου 230 χιλιόμετρα και η εμβέλεια του πυραύλου BORA-1 (KΗAN-1) είναι 280 χιλιόμετρα» και πλέον απειλούν ανοιχτά. Για την Θεσσαλονίκη η απόσταση αυτή είναι 270 χλμ..

Από την πλευρά της η Ελλάδα η οποία κοιμάται ως γνωστόν για να μην ταράξει τους Τούρκους, άλλαξε πλευρό μετά την εκτόξευση.

Με τοποθετημένα τα συστήματα στην ανατολική Θράκη η ακτίνα δράσης τους μπορεί να πλήξει το σύνολο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ενώ ακόμα και εάν τοποθετηθεί σε βάθος 50 χλμ. από τα τουρκικά παράλια μπορεί να πλήξει όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τις Σποράδες (Σκύρος, Σκόπελο, κτλ.) και περιοχές της ανατολικής Κρήτης. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται ουσιαστικά για την μισή Ελλάδα.​


EHA News@eha_news
NEW- launches anti-terror operation in the North of http://ehamedya.com/turkey-launches-anti-terror-operation-in-northern-iraq_23867.html 
Ενσωματωμένο βίντεο
EHA News@eha_news
 
UPDATE- Army used the Artillery Missile KHAN, designed and produced by 's ROKETSAN during the operations against targets in the north of .

says has killed 9 PKK militas until now. pic.twitter.com/AXVFPj37jV
Ενσωματωμένο βίντεο
18 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 

Ενσωματωμένο βίντεο
EHA News@eha_news
 
military launches the operation 'Claw' into the camps of the PKK in Iraq's Harkurk

After the bombardment, commando brigades deployed into the area.

▪️ T-129 ATAK helicopters and drones support commando brigades.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News
 
 

Ενσωματωμένο βίντεο
SavunmaSanayiST@SavunmaSanayiST
 
Irak'ın Kuzeyin'e başlatılan Pençe Harekatı, başarıyla devam ediyor. Harekat kapsamında kullanılan atış destek vasıtaları ise heyecan verici!
92 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 

Τεχνικές προδιαγραφές πυραύλου Bora
Διάμετρος 610 mm
Βάρος 2.500 kg
Κατευθυνόμενο  σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης (KCS) με υποβοηθούμενη αδράνεια
Σύστημα πλοήγησης (ANS)
Αεροδυναμικός έλεγχος με σύστημα ελέγχου ηλεκτρομηχανικής κίνησης
Τύπος καυσίμου:  Σύνθετο στερεό καύσιμο
Βάρος κεφαλής 470 kg




Δεν υπάρχουν σχόλια: