Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ξέροντας ότι αυτό θα είναι το ιστορικό τους τέλος

Η Σταυροφορία της CIA και της MOSAD στη Μέση Ανατολή - Μια τουρκική άποψη 



Η αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συγκρούστηκε με τέσσερις αντιπάλους:

Με τον ρωσικό υπαρκτό σοσιαλισμό, την ΕΕ, το Ισλάμ και τώρα με την Τουρκία. 

Από τη σύγκρουση, κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, με τον ρωσικό υπαρκτό σοσιαλισμό οι Αμερικανοί βγήκαν κερδισμένοι ιδεολογικά, οικονομικά και στρατιωτικά.


Ώσπου ο ρωσικός υπαρκτός σοσιαλισμός εξαφανίστηκε και η κινέζικη απομίμησή του μεταμορφώθηκε σε μια πειθαρχημένη αγορά. 


Η ΕΕ δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει τις αμερικανικές επιθέσεις. Πάντα συμβιβάστηκε, πλήρωσε όσα της ζήτησαν και δέχτηκε ό,τι ρόλο της ανέθεσαν οι Αμερικανοί.


Κατά καιρούς κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες πήγαν να αντισταθούν στις αμερικανικές εντολές αλλά το πολιτικό τέλος τους ήρθε πολύ σύντομα. 

Μετά τη διάλυση του υπαρκτού σοσιαλισμού τα ισλαμικά κινήματα προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους Αμερικανούς αλλά η CIA τους μετέτρεψε σε φανατισμένα ένοπλα γκρουπούσκουλα χρησιμοποιώντας τους ακόμα και σήμερα για τους πολιτικούς της σκοπούς. 



Τη δεκαετία του ΄90 ξέσπασε η αμερικανοτουρκική σύγκρουση όταν αποκαλύφθηκε το σχέδιο των CIA – MOSAD για ένα δεύτερο Ισραήλ στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη μορφή κουρδικού κράτους.


Όταν οι Τούρκοι αντιλήφθηκαν πως το Ισραήλ εκπαιδεύει, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους Κούρδους του Ιράκ, της Τουρκίας και της Συρίας με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου κουρδικού κράτους, άρχισαν να απομακρύνονται και από το Ισραήλ και από την Αμερική. 

Εδώ και τριάντα χρόνια το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επιβιώσει απέναντι στις μανούβρες της CIA και της MOSAD. Σήμερα η σύγκρουση δεν είναι πια κρυφή.


Διαδραματίζεται μπροστά μας ανοιχτά και ξεκάθαρα. 

Από τη μια το δίδυμο CIA – MOSAD προσπαθεί να γονατίσει την Τουρκία κα να της επιβάλει ένα δεύτερο Ισραήλ, όπως ίδρυσαν τότε οι πρόγονοί τους το πρώτο Ισραήλ μετά τον Β΄ΠΠ, και από την άλλη οι Τούρκοι, ξέροντας ότι αυτό θα είναι το ιστορικό τους τέλος και η επικράτηση του Ισραήλ σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, αντιδρούν. 


Η ΕΕ με τη γνωστή μιζέρια της προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της.


Από τη μια, αρκετοί ηγέτες των χωρών μελών καταλαβαίνουν πως, σε περίπτωση που θα χαθεί ο κεντρικός έλεγχος στην Τουρκία, η Ευρώπη θα γίνει κέντρο διερχομένων, από την άλλη, βαριούνται να αντιμετωπίσουν το μέλλον τους. Θυμίζουν λίγο το Βυζάντιο απέναντι στους Σταυροφόρους. 

Χτες ο Ερντογάν στο πεδίο της μάχης του Ματζικέρτ ανακοίνωσε την πολιτική του διαθήκη: «Να προστατεύετε τη Μικρά Ασία. Είναι το κλειδί της Ευρώπης και των Βαλκανίων».


Φαίνεται πως, όπως τότε, με την έλευση των Σταυροφόρων πριν από χίλια χρόνια (Σταυροφορικά βασίλεια), οι Τούρκοι θα βγάλουν πάλι το φίδι από την τρύπα μόνοι τους, αξιοποιώντας το οικονομικό και ανθρώπινο δυναμικό των Αράβων και άλλων μουσουλμάνων. 

Εκεί εξάλλου βρίσκεται η ιστορική τους δύναμη. 

Για τον συγγραφέα διαβάστε εδώ

Faruk Tuncay
Πηγή


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: