Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Mη γελιόμαστε, ΗΠΑ και Βρετανία θα αγαπήσουν και πάλι την Τουρκία εάν «εξαφανιστεί» ο Ερντογάν...

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Η Ελλάδα ήταν και θα  είναι πάντα η χώρα των ψευδαισθήσεων και της «συννεφοπολιτείας».

Όλοι οι πολίτες της αλλά και το πολιτικό της σύστημα πέφτουν πάντα από... τα σύννεφα όταν η πραγματικότητα έρχεται και τους διαλύει ιδεοληψίες και χαζοχαρούμενες απόψεις.


Έτσι τώρα έχει ξεκινήσει ένα νέο χαζοχαρούμενο αφήγημα που υποστηρίζει ότι οι «καλές» ΗΠΑ και η Δύση  είναι σύμμαχες στον εθνικό σκοπό της αντιμετώπισης της επιθετικής Τουρκίας αλλά φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Οι ΗΠΑ φωνάζουν για τους S-400 που θα παραλάβει η Τουρκία από την Ρωσία αλλά το κάνει επειδή δεν αγόρασε τους αμερικανικούς Patriot ώστε να παραλάβει η Άγκυρα ελεύθερα και ωραία τα F-35.
 
Εδώ στην Αθήνα μάλιστα η πλειοψηφία των ΜΜΕ μιλάει για το θέμα αυτό σα να διαβάζει ανακοίνωση του State Department.

Μόνο που δεν προτρέπουν την Άγκυρα «να αγοράσετε από τις ΗΠΑ». Δηλαδή το πρόβλημά μας δεν είναι αν οι Τούρκοι θα κυριαρχήσουν εις βάρος μας στο Αιγαίο, αλλά με ποιανού τα όπλα θα το κάνουν.

Όπως επίσης οι Αμερικανοί το πρόβλημά τους είναι καθαρά σε ότι αφορά το γεωπολιτικό πλήγμα που θα υποστεί το γόητρό τους.

Εάν αύριο ο Ρ.Τ.Ερντογάν φύγει από την εξουσία μαζί με το ερντογανικό σύστημά του, στις ΗΠΑ ποσώς θα τους ενδιαφέρει για την Ελλάδα και τις εθνικές της ευαισθησίες.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Ρωσία όπως και για κάθε ξένο παράγοντα.

Τα εθνικά συμφέροντα τα υπερασπίζεται αυτός τον οποίον τον αφορούν. Δηλαδή το ελληνικό κράτος, τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια κανονική πραγματικότητα, διότι αυτό που ζει η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες πραγματικότητα δεν το λες.

***Σφοδρή διπλωματική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Λευκωσίας και Λονδίνου μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Ευρώπης, σερ Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος νομιμοποίησε την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς δεν της αναγνώρισε κυπριακή κυριαρχία!


"Γεωτρήσεις δεν πρέπει να γίνονται σε περιοχές με κυριαρχία «υπό αμφισβήτηση»" έφτασε να δηλώσει δημοσίως ο Άλαν Ντάνκαν και αμέσως μετά ήρθε να τον συμπληρώσει ο εν Ελλάδι Αμερικανός πρεσβευτής Τ.Πάιατ.

***Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο συνέδριο σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας καθώς και για συμφωνίες "win-win" για όλους!


Αμέσως μετά ο πρέσβης των ΗΠΑ μίλησε "για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ".

Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρέσβης: «είναι πολύ σημαντικό ο κ. Τσίπρας να ταξιδέψει στην Άγκυρα, αφού στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι μέλος του NATO» .

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ανάμεσα στο "κοινό" βρισκόταν και ο ακόλουθος Άμυνας της τουρκικής πρεσβείας, ο οποίος πήρε το λόγο κι έκανε μία…φιλειρηνική τοποθέτηση περί συνεργασίας-φιλίας και "καζάν-καζάν" Τουρκίας-Ελλάδας με την οποία συμφώνησε ο Τ.Πάιατ.

***Τώρα αποκαλύφθηκε η είδηση ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την συμφωνία «καζάν-καζάν» («μισά-μισά») που απαιτεί η Τουρκία από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκαν κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την προϋπόθεση να... δεχθεί να μην καταλάβει άλλο κομμάτι της Κύπρου και να αποδεχθεί την διζωνική ομοσπονδία με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την αντικατάστασή τους από το... ΝΑΤΟ!

Επίσης να δεχθεί την κατάργηση των εγγυητριών δυνάμεων.
Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» σε δημοσίευμά της στο οποίο τονίζει «Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει προτείνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα εξής:

- Αρχικά, η Τουρκία θα κάνει τις παραχωρήσεις που θα της ζητήσει η Κύπρος για να λυθεί το Κυπριακό προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας.

- Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί και την αντικατάστασή τους από μονάδα του ΝΑΤΟ.

- Οι δυνάμεις της Δύσης που μετέχουν στο ενεργειακό κονσόρτσιουμ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα συμφωνήσουν να βάλουν και την Τουρκία στο παιχνίδι, γεγονός που εξυπηρετεί και τις ΗΠΑ και άλλες χώρες».

Δηλαδή ο άνθρωπος τα δίνει όλα, δίνει ΑΟΖ, κοιτάσματα (πιθανότατα και στο Αιγαίο) αποδέχεται τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής του 1974 και δίνει την μισή Κύπρο, κλπ. απλά για να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και να αντικατασταθούν από... ΝΑΤΟϊκά! Κάνοντας την ελληνική Κύπρο από κράτος, προτεκτοράτο

Tι συνεπάγεται μετά από όλα αυτά; Ότι ο μόνος σίγουρα χαμένος και εντελώς παραμερισμένος είναι η Ελλάδα. Όλοι τον θυμούνται όταν «καβγαδίζουν» μεταξύ τους. Όλα τ΄άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε...

*Ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος είναι αρχισυντάκτης στο pronews.gr
***Σφοδρή διπλωματική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Λευκωσίας και Λονδίνου

***Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο συνέδριο 

***Τώρα αποκαλύφθηκε η είδηση ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την συμφωνία «καζάν-καζάν» («μισά-μισά»)

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: