Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ


Δεκάδες Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη μετά την επίθεση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού σε σκάφη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk .
Οι διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες στο προξενείο, συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που φρουρούσαν το κτίριο.
Μεταξύ των έξι σκαφών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και αναχαιτίστηκαν από το Ισραήλ στα διεθνή ύδατα, ήταν και ένα τουρκικό.
«Δεν περιμέναμε να γίνει μια τέτοια επίθεση σε διεθνή ύδατα» δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ομέρ Φαρούκ Κορκμάζ, εκπρόσωπος της φιλοϊσλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH, που συμμετέχει στην προσπάθεια μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα. «Η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συγχωρήσει το Ισραήλ» δήλωσε ο Κορκμάζ.
Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Αγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για την «απαράδεκτη επίθεση», δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο .
«Ο Ισραηλινός πρεσβευτής Γκάμπι Λεβί κλήθηκε στο υπουργείο και του διατυπώσαμε την έντονη αντίδρασή μας» τόνισε η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: