Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Και η κ. Δραγώνα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στην Θράκη

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μαζί του, στο πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνοδεύει, είναι και η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, η οποία επανειλημμένως έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας στον τομέα της εκπαίδευσης των μουσουλμάνων της Θράκης, με αποτέλεσμα να ανοίγει η Κερκόπορτα για να καταστεί η τουρκική πρώτη γλώσσα στη μειονότητα, και δεύτερη η ελληνική.


Η κ. Δραγώνα, η οποία εδώ και 13 χρόνια, μαζί με ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών που διαφημίζει ότι έχει το στίγμα της “διαπολιτισμικής ιδεολογίας”, ουσιαστικά διαμορφώνει την εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται στη Θράκη. Μια πολιτική που, ως έχει κατηγορηθεί, προωθεί τον εκτουρκισμό και των Πομάκων και των Τσιγγάνων, τους οποίους στέλνει στην αγκαλιά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και στην αγκαλιά της Άγκυρας.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο επίσης, μετέχουν οι: Γιώργος Πεταλωτής, Λούκα Κατσέλη, Δημήτρης Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Γιάννης Μαγκριώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Σπύρος Βούγιας, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Γιώργος Πετρουλάκης, βουλευτές της περιοχής, και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.

www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: