Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΈΦΕΣΟΣ 2010 - EFES 2010

 

Του ΓΙΑΝΝΗ  KOKKΙΝΙΔΗ

Ασκήσεις διείσδυσης πραγματοποιούν στο Αιγαίο ο» στρατηγοί της Άγκυρας και δοκιμάζουν σύγχρονα κατασκοπευτικά συστήματα την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προτείνει στην Ελλάδα μείωση εξοπλισμών και η χώρα μας το δρομολογεί λόγω κακών δημοσιονομικών.


Στην άσκηση •Efes», όπως αποκαλύπτουν οι τουρκικές εφημερίδες, συμμετέχουν οι επίλεκτες Ειδικές Δυνάμεις τους και συγκεκριμένα η SAT και η SAS.

Κάνουν πτώσεις από ύψος 10.000 ποδών με αλεξίπτωτα, πραγματοποιώντας επιχείρηση διείσδυσης στην περιοχή των ασκήσεων. Παράλληλα προβαίνουν και σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς εναντίον εγκαταστάσεων ραντάρ.

 

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, δύο μηχανοκίνητα τάγματα, ένα τάγμα αρμάτων, τρία τάγματα πυροβολικού, 33 ελικόπτερα 45 άκατοι κα 17διάφορα πλοία της Διοίκησης Αμφιβίων Σκαφών των Ναυτικών Δυνάμεων, δύο τάγματα πεζοναυτών, 46 πολεμικά αεροσκάφη, τέσσερα μεταγωγικά, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικής πληροφόρησης, τρεις ειδικές δυνάμεις της Διοίκησης & δικών Δυνάμεων, καθώς και μονάδες της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής και της Παράκτιας Ασφάλειας συνολικής δυνάμεως 6.963 ανδρών.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Ελληνικό Πεντάγωνο ότι στην άσκηση αυτή δοκιμάστηκε και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος-Gozcu», τουρκικής κατασκευής. Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Άγκυρα για να «κατασκοπεύσει» το βόρειο Αιγαίο, όπως σημειώνεται από τον τουρκικό Τύπο. To «Gozcu- χαρακτηρίζεται από τουρκικά δημοσιεύματα ως το «καμάρι της άσκησης» η οποία γίνεται υπό το φως της νύχτας.

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΣΕΛ 9

Δεν υπάρχουν σχόλια: