Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ 1. ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΡΙΑΚΟΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ έχω τόσα θέματα να παρουσιάσω από την συμμετοχή μου σε διάφορα διεθνή συμπόσια, αλλά η μεγάλη ανησυχία μου για την κατάσταση στην πατρίδα μας δεν μου επιτρέπει άμεσα να επικεντρωθώ σε αυτά. 

Θα το κάνω άμεσα , αλλά σε πρώτη φάση θα καταθέσω κάποιες απόψεις (αλλά και ερωτήματα) για τα εδώ συμβαίνοντα και τα επερχόμενα…

Χρησιμοποιώ τον όρο FOOD FOR THOUGHT.

ΠΡΩΤΟ.

Εδώ και δυο μήνες έγραψα ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές . Δεν ξέρω αν θα είναι μέσα στο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.
Είχα πει μέσα στους πρώτους μήνες του 2011. Ο χρόνος είναι σχετικός. 
Στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ, στην ΑΥΣΤΡΙΑ, στην ΓΑΛΛΙΑ και στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ πολιτικοί αναλυτές μου το έλεγαν .

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με την υποψηφιότητα του φίλου ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ και την κυοφορούμενη επικράτηση στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. 
Ούτε με το αν το ΠΑΣΟΚ πάρει λίγες περιφέρειες. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα υποστεί υπολογίσιμη μείωση των δυνάμεων του. αλλά και σε άλλες εποχές κυβερνώντα κόμματα έχασαν αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ΔΕΝ ΕΠΗΛΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Με ή χωρίς τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια η κυβέρνηση Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν τραβάει.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. Αργά ή γρήγορα ο Πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε πολύ πρόωρες εκλογές. ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ στο μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα να είναι και άλλοι συνδιαχειριζόμενοι και συνυπεύθυνοι… 

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΩΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ-η ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΟΥ-η ΜΗ-ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ-που ωθούν τον Πρωθυπουργό σε άλλες αποφάσεις. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ(και ας προσπαθούνε τα παπαγαλάκια να πούνε και περάσουνε άλλα…). ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ. Και δεν μπορεί να προχωρήσει μια κυβέρνηση με μαθητευομένους μάγους και ορισμένα πρόσωπα που σε 1 χρόνο ούτε που θα τα ξανακούσουμε. Και φυσικά με γνωστά πρόσωπα του παρελθόντος.

ΔΕΥΤΕΡΟ. 

Η διακαναλική ήταν λαθεμένη απόφαση και κάκιστα σχεδιασμένη. ΑΠΛΑ ο πρωθυπουργός ήθελε να στείλει το μήνυμα των πρόωρων εκλογών. ΔΕΝ ΕΙΠΕ-μας το κρατάει για έκπληξη – σε ποιο σημείο ΒΑΖΕΙ ΟΝ ΠΗΧΗ. 
Τι σημαίνει ΗΤΤΑ.

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΑΛΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑΣ ΧΩΡΑΣ; Είναι δυνατό με την νυν -πλειοψηφία να μην μπορεί να προχωρήσει και να χρειάζεται ΤΟΝΩΤΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ από ένα ΖΑΛΙΣΜΕΝΟ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ;

Και δεδομένου ότι οι εκλογές σε εθνικό επίπεδο θα δώσουν ΤΕΛΟΣ στις μονοκομματικές κυβερνήσεις τι αναμένει; 
ΑΦΟΥ ένα απίθανο νέο ΝΑΙ στο ΠΑΣΟΚ θα αποτελεί(ότι και να γίνουν) ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. 

Οι σύμβουλοι του επί των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ του ΕΠΙΛΟΓΩΝ είναι επικίνδυνα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ. Άρα είναι διέξοδος η προσφυγή στις κάλπες.(μόνο τον ακριβή χρόνο δεν μπορώ να προσδιορίσω για αυτό, αλλά έχουμε ήδη περάσει σε ατέρμονη εκλογολογία. 

Και προφανώς θα σταματήσουν όλα. 
Και σκεφθείτε τι θα μπορεί να συμβεί σε ένα ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ στην χώρα μας, η οποία ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. 

Υπάρχει ατιμωρησία για όλους(καταχραστές-διεφθαρμένους), δεν υπάρχουν συνεπείς αντικειμενικοί στόχοι, και ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΕΜΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ σε μια χώρα που δοκιμάζεται πάρα πολύ άγρια…
Και όχι με τυχάρπαστους ψευτοσυμβούλους προβληματικών βιογραφικών…

ΤΡΙΤΟ Η διακαναλική ήταν απαράδεκτη και από πλευράς ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ. 
Μου θύμιζε κάποιο ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΑ κόμματος(ανέκφραστο και εκτός κλίματος) σε αλήστου μνήμης εποχές. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο κατά τα άλλα συμπαθής κ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ για Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Τι άχαρος ρόλος ήταν αυτός! 

Χρειάζεται να περάσει δεκάδες σεμινάρια στην ΕΥΡΩΠΗ, για να μπορεί να «κάνει κάτι παραπέρα…». Πάντως σε σοβαρές ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ χώρες δεν υπάρχουν ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΕΣ.

Τι είδους εισηγήσεις είναι αυτές; Υπάρχουν υπεύθυνοι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες που παίρνουν αποφάσεις για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΙΡΑΚ-ΚΟΣΟΒΟ-σχέσεις με ΡΩΣΙΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ κλπ. 

Αυτά εδώ είναι μεσοβέζικα-προβληματικά και μη-αποδοτικά. Κάτι παρόμοιο προσπάθησαν να κάνουν και οι Σοσιαλίζοντες(!) ΘΑΠΑΤΕΡΟ και ΣΟΚΡΑΤΕΣ και μαθηματικά βέβαιο δεν θα επιβιώσουν για πάρα πολύ στην ΙΒΗΡΙΚΗ. 
Εδώ ο πρώτος στηρίζεται σε κάποιες ψήφους ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ-ΒΑΣΚΩΝ για την επιβίωση του.

ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΕ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, διαφορετικά ο ΘΑΠΑΤΕΡΟ θα είχε πάει σ τα αζήτητα. Και καλά αυτός είναι και στο G20.Εμίες που βρισκόμαστε;

ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ… Μιλάμε για αρκετά χρόνια. 

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Επειδή έχουν αλλάξει οι καιροί, στην ΕΥΡΩΠΗ μια χώρα μπορεί να καταστραφεί, με πολλούς τρόπους οικονομικά-αναξιοκρατικά-στρεβλωτικά-κλπ. Δεν βομβαρδίζεται με βόμβες , αλλά οδηγείται σε αδιέξοδα από άλλα «τοξικά»(οικονομικό-τοκογλυφικά-πολιτικά)και επιλογές…

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. 
ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΦΚΙΑΣΙΔΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. 

ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΕΤΟΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ. ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΜΕΝ ΚΑΙ ΔΕ. Και δυστυχώς δεν ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΑ ΕΛΠΙΔΑ. 

Και αυτό βυθίζει τον ΕΛΛΗΝΑ στην απόγνωση, στην συντήρηση της μετριότητας, στην μη-επιδίωξη να επιτευχθούν κάποιοι στόχοι , στο μαρασμό και στην ανυπαρξία. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και των ΝΕΩΝ απέναντι στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ. 

Και το ίδιο αφορά και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία είναι βαριά υπεύθυνη για το χάος. ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ και ετοιμάζονται και οι άλλοι να αποδράσουν. 

Η υποστήριξη σε «αντάρτικα» ψηφοδέλτια είναι απλά μια ΕΞΟΔΟΣ από ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ του σημερινού ΕΛΛΗΝΑ. 

Καθρεφτίζει την αγωνία και τη λογική του να υπάρχουν πραγματικά ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ για το ΑΥΡΙΟ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΥΡΙΟ….Διαφωνώ επί χρόνια με ΕΚΕΙΝΟΥΣ που σκέφτονται ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. Ασφαλώς και δεν τα απορρίπτω όλα… ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Για αυτό έχει επιβληθεί ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ- ΥΠΕΡΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ-ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΔΑΝΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ…ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ. Στις πρεσβείες τους έχουν ανθρώπους που αναλύουν αντικειμενικά και σοβαρά… ΕΝΩ 

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ-ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΕΝΩ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ κλπ. ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Που θα στείλει τους πολιτικούς της έτοιμης καρέκλας στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, και θα δώσει κάποιο τέλος σε ένα κράτος ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΙΑΣ-ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ. 

ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ πίσω στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ. 

Δεν μπορεί στην πατρίδα μου το 2010 ορισμένοι γόνοι οικογενειών να είναι οι μόνιμα διοικούντες. Λες και ήμαστε ΠΑΚΙΣΤΑΝ των ΜΠΟΥΤΟ ή η ΑΘΛΙΑ ΣΥΡΙΑ των ΑΣΣΑΝΤ ή η ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ .ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.(συνεχίζεται).
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: