Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μας πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες (Κ. Μπετινάκης)

 
Ένας χρόνος
μπούρδες και ψέματα
από τον Πινόκιο

  Βρήκαμε σε δεξιόστροφο blog λεπτομερή καταγραφή από τις μπούρδες και τα ψέματα που πούλησε στον ελληνικό λαό, προκειμένου να εκλεγεί πρωθυπουργός, ο ΓΑΠ ο μικρός, που θα μείνει στην ιστορία για τις γκάφες του, που δυστυχώς πληρώνουμε ακριβά όλοι. 

Γκάφες επιεικώς, επειδή δεν μπορώ να αποδείξω τις υπόνοιες πως όλα όσα τραγικά ακολούθησαν, ήταν βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου...
  Πληρώνουμε μεν την ανικανότητα και το φαγοπότι των προηγούμενων διακυβερνήσεων, αλλά αυτός ο χρόνος που πέρασε από την επιστροφή του νεοΠα Σο Κ στην εξουσία, μας έδειξε ότι ο φέρων τον βαρύγδουπο τίτλο του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ακολουθεί πιστά τα κελεύσματα του Μίλτον Φρήντμαν.


  Ενόψει των εκλογών λοιπόν, έχουμε με την ψήφο μας να τιμωρήσουμε, τόσο τον σωτήρα μας, όσο και όλους εκείνους που προηγήθηκαν και έχωσαν το χέρι βαθειά στην καρδάρα με το μέλι.
 Παρότρυνση για ψήφο σε πρόσωπα τουλάχιστο με άφθαρτο παρελθόν. Επειδή για το μέλλον ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει οτιδήποτε.

ΣΕΠ 2009
12/9  Γ.Α.Π ο μικρός, στη ΔΕΘ: «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.»,.


13.9  «…Γιατί λεφτά υπάρχουν… έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δισ. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δισ. ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.», είπε ο Πινόκιο στη ΔΕΘ και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, έδειξε τι εννοούσε... Ανίκανος(;) να πατάξει την φοροδιαφυγή  ο υπουργός του, ο Παπακωνσταντίνου - η χαμηλοβλεπούσα

ΟΚΤ. 2009
4/10 Εκλογές, πρώτο κόμμα το νέο- ΠαΣοΚ.
# Τα spreads στις 130 μονάδες.
5/10 Η Τράπεζα της Ελλάδας επιτρέπει τις «ανοιχτές πωλήσεις» των Ελληνικών ομολόγων, διευρύνοντας το χρόνο πληρωμής, που ήταν 3 ημέρες κατά 10 επιπλέον ημέρες.


Επίσης, περιορίζει τις όποιες ποινές, σε περίπτωση που η συναλλαγή δεν εκκαθαρισθεί και μετά την παρέλευση των 10 ημερών. 

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος στην υποτιμητική κερδοσκοπία πάνω στα Ελληνικά ομόλογα.

19-20/10 Ο  Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει στα Ευρωπαϊκά όργανα το διπλασιασμό του ελλείμματος. Υποστηρίζει ότι, παρά το έλλειμμα του 12,7, η κυβέρνηση θα υλοποιούσε στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
22/10  Ο οίκος αξιολόγησης Fitch - υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε Α-  από Α.

ΝΟΕ 2009
5/11 Γ.Α.Π στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. 


Ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θέλουμε να απογοητεύσουμε όσους προέβλεπαν ότι δεν θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας»… [σ.στυξ Δεν μας είχε πει ότι είχε εντολή να περικόψει 13ο και 14ο  μισθό (σύνταξη)…]

11/11 Ο Επίτροπος Χ. Αλμούνια ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε την υπαγωγή της Ελλάδας σε επιτήρηση, καθώς η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.


18/11 Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,1% από 12,7% του ΑΕΠ που είναι φέτος. Σύμφωνα με το σχέδιο:


#  δεν θα δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έχουν συνολικές μεικτές αποδοχές υψηλότερες των 2.000 ευρώ,
# οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις που θα κυμανθούν στα επίπεδα του 1,5%,
#  αποφασίστηκε η αναστολή των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2010. 


24/11 Στην ενδιάμεση έκθεση προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη νομισματική πολιτική του 2009, η ΤτΕ, προειδοποιεί ότι, αν δεν ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.


Και ο Προβόπουλος δηλώνει ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τόσο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή τον μικρό, και τον Γ. Παπανδρέου εξίσου μικρό, για το ύψος του ελλείμματος και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

28/11 Ο ΓΑΠ χαρακτηρίζει, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, τραγική την κατάσταση της οικονομίας.

ΔΕΚ 2009
8/12 Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».


9/12 Η «πατρίδα που βρίσκεται στην εντατική» και το «δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.
10/12 Ο πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θέτει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας, παρότι το θέμα δεν βρισκόταν στην επίσημη ατζέντα.


14/12 Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει: «Θα αποδείξουμε στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν. 


Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Υπάρχουν πολλά λεφτά στα κυκλώματα του εγκλήματος, στα χέρια όσων ζουν παρασιτικά εις βάρος του κράτους, εις βάρος των ευσυνείδητων φορολογουμένων, των έντιμων πολιτών» και εγκαινιάζοντας τον Εθνικό Κοινωνικό Διάλογο στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοινώνει μέτρα τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

# Μισθολογικές αυξήσεις Δημοσίου, που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό.


# Mισθολογική ωρίμανση σε αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ στο Δημόσιο.
# Μείωση κατά 10% στα επιδόματα του Δημοσίου. 


16/12 Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από Α-σε ΒΒΒ+.
20/12 Ο υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, μεταξύ των οποίων τη συγκράτηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις.


22/12 Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από Α2 σε Α1, προχωρά ο διεθνής οίκος Μoody’s.
29/12 «Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχωρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. 

Συμπληρώνει ότι θα διορθωθούν τα λάθη, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και προβλέπει ορίζοντα τετραετίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

ΙΑΝ 2010
5/1 Ο Π υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα προβλέπει μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2012 αντί του 2013 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.


13/1 Ο ΓΑΠ, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, ούτε θα βγει από την Ευρωζώνη, ούτε θα προσφύγει στο ΔΝΤ.


Κάνοντας αυτοκριτική, λέει ότι «σε αυτές τις 100 ημέρες έγιναν και λάθη, μόνο όταν δεν κινείσαι δεν κάνεις λάθη».

14/1 Το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας, το οποίο προβλέπει αρνητικό ρυθμό ανά­πτυξης κατά 0,3% το 2010 και άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2011, κατά 1,9% το 2012 και κατά 2,5% το 2013.


25/1 Κατά τη διάθεση του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας, αν και οι προσφορές έφθασαν στα 25 δισ. ευρώ, που κάλυπταν τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το τρέχον έτος, η κυβέρνηση περιορίστηκε να αντλήσει μόνον 8 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 6,2%. Η άστοχη και «αφύσικη» αυτή επιλογή, σε συνέχεια της αναπο­τελεσματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε, οδήγησε στο «μονόδρομο» του Μνημονίου.


27/1 Δημοσίευμα των «Financial Times» αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση ομολόγων ύψους 25 δισ. ευρώ στην Κίνα, μέσω της αμερικανικής τράπεζας «Goldman Sachs».


# Τα spreads εκτοξεύονται στις 400 μονάδες
29/1 Ο ΓΑΠ είπε: «Η Ελλάδα δεν αναμένει οικονομική βοήθεια και δεν έχει ζητήσει κανένα σχέδιο διάσωσης». (σ.στυξ: Κι ύστερα με ρωτάτε γιατί τον λέμε Πινόκιο».

ΦΕΒ 2010
3/2 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2010-2013 και θέτει τη χώρα υπό επιτήρη­ση, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2012.


4/2 Ο ΓΑΠ, από το Ν. Δελχί, στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέα βάρη μέσα στο 2010, απαντά: «Ναι, θα υπάρξουν για εκείνους που πρέπει να πληρώνουν και δεν πληρώνουν σήμερα», επαναλαμβάνοντας ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προστασία των αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων.


8/2 Ο ΓΑΠ, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στις αποφάσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γίνεται σαφές το στίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής.


11/2 Ο ΓΑΠ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, έχει ήδη, από καιρό, ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης».
14.2 Ο Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες δηλώνει: «Επιχειρούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία ημέρα».



ΜΑΡ 2010
3/3 Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίζονται πρόσθετα μέτρα:
    # Περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, στο Δημόσιο


    # Αύξηση ΦΠΑ κατά μία μονάδα στο μικρό του κλιμάκιο, το οποίο από 9% θα ανέλθει στο 10% και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλι­μάκιο που θα ανέλθει από το 19% στο 21%
    # Φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης
    # Περικοπή επιδομάτων, από 10%, που είχε αρχικά ειπωθεί, στο 12%.
4/3     Ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή: «Ναι, είναι μόνιμα τα μέτρα».


11/3   Ο ΓΑΠ και ο υπουργός Οικονομικών ανοίγουν και πάλι –αυτή την φορά από την Ουάσιγκτον– το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΔΝΤ για δάνειο προς την Ελλάδα. «Δεν είναι λόγια για πίεση, είναι πιθανή προοπτική», λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.


13/3   Ο ΓΑΠ δηλώνει στα «ΝΕΑ»: «Οι κόποι μας, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο». «Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας».


19/3   Σε ανάλυσή της η «Wall Street Journal», μεταξύ των άλλων, επισημαίνει: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ...».


  Οι ηγέτες της Ζώνης του Ευρώ συμφώνησαν στη σύσταση μηχανισμού χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα με την παρεμβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010
6/4    Τα spreads  στις 453 μονάδες.
9/4    Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η ΕΕ.»


11/4  ΓΑΠ («ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»): «Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε βεβαίως, για να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με προσδιορισμένους πλέον τους όρους, το όπλο στο τραπέζι θα είναι και γεμάτο». ]σ. στυξ:Μόνο που η κάνη ήταν στραμένη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους].


23/4   Ο ΓΑΠ από το Καστελόριζο: «Είναι εθνική και επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης».



24/4   Ο ΓΑΠ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου: «Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην Ελληνική κοινωνία… Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, και επιτηρούν.


Είναι μια μορφή κηδεμονίας… Είδα, χθες, σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες «Έξω το ΔΝΤ». Θα μπορούσα να συνυπογράψω και να βάλω από κάτω “Έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”». [σ στυξ: Δεν καταλαβαίνει πως τον έχουμε καταλάβει ότι μας δουλεύει κι αυτός κι όλο του το σόι;]

ΜΑΪΟΣ 2010
2/5 Ο υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε τριετές Πρόγραμμα Δανεισμού, ύψους 36,4 δισ. ευρώ. Τα διαρθρωτικά μέτρα περιλαμβάνουν νέες μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα και δώρα, αυξήσεις στη φορολογία, καθώς και δραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας.
  

Οι υπουργοί Οικονομίας του Eurogroup αποφάσισαν την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Το συνολικό ύψος των δανειοδοτήσεων, θα ανέλθει για την τριετία 2010-2012, στο ποσό των 110 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ θα χορηγήσει το ΔΝΤ. 3/5 Συνέντευξη του υφυπ. Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση”: 

«… Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ». [σ.στυξ: Τότε τι περίμενε και μας άργησε τόσο ; Κι εμείς ανυπομονούσαμε να παραχωρήσουμε την διακυβέρνηση της χώρας αλλού].

4/5 Κατατίθεται στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο που προβλέπει τα νέα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. 


Στο νομοσχέδιο, εκτός από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται: έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ την τριετία 2011-2013, ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση, ο οποίος ορίζεται σε ποσοστό 20% (σ.στυξ: τελικά οι βαρόνοι των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης τον υποχρέωσαν να το κάνει γαργάρα), έκτακτη εισφορά στα νομικά πρόσωπα, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ για το 30% των προϊόντων και υπηρεσιών -μεταξύ αυτών και τρόφιμα μέσω της μετάταξής τους από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή 23%, νέες μετατάξεις προϊόντων το 2012, πώ­ληση περιουσιακών στοιχείων και δημοσίων επιχειρήσεων. 

Για τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής θα αρκεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ύστερα από πρόταση του υπουργού Οικονομικών.

6/5 Με ψήφους 172 υπέρ (από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ντόρας Μπακογιάννη (γι’αυτό την διέγραψαν από τη ΝΔ) και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ), κατά 121 (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και 3 «παρών» (Γ. Δημαράς, Σ. Σακοράφα, Β. Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ) (τους διέγραψαν κι αυτούς) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας.


# Το spread των Ελληνικών ομολόγων στις 1.028 μονάδες βάσης!
10/5 Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 


Μεταξύ άλλων προβλέπεται: τα γενικά όρια ηλικίας στα 65, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο Δημόσιο από το 2013 θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, καθιέρωση του 60ού έτους ως κατώτατο όριο πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ, από τον Αύγουστο, ύψους από 3% έως 9%, στην κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ, αναθεώρηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και διαχωρισμός της σύνταξης σε βασική και αναλογική από το 2018.

ΙΟΥΝ  2010
14/6 «Τετραπλή υποβάθμιση από τη Moody’s»
16/6 Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, ανατρέπεται η όποια προστασία απολάμβανε ένας εργαζόμενος από τον εργοδότη. 


21/6 Μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων να γίνει από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και όχι με Προεδρικό Διάταγμα. Η ουσία δεν αλλάζει, αφού όσα πρόβλεπε το Π.Δ., προβλέπει και το νομοσχέδιο.

27/6 Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού, από τα 5 εκατ. των ασφαλισμένων, οι νέες διατάξεις επιβαρύνουν τους όρους συνταξιοδότησης (αυξάνουν δραστικά τα όρια ηλικίας έως και 15 έτη και μειώνονται οι συντάξεις μέχρι και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις) σε περίπου 3,75 εκατ. Ασφαλισμένους. Με μεγαλύτερα θύματα: οι μητέρες με ανήλικο, και οι εργαζόμενοι στα Βαρέα.



ΙΟΥΛΙΟΣ 2010
4/7 ΓΑΠαπανδρέου στην «Ελευθεροτυπία»: «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο. Πιάνουν ήδη τόπο. Είμαστε στο σωστό δρόμο…».


5/7 Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομι­νίκ Στρος-Καν σε συνέντευξή του στους «Financial Times»: «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και όχι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι η αιτία της δυσχερούς κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας».


8/7 Με 159 ψήφους υπέρ, 137 κατά και 2 «παρών» ψηφίζεται επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης. «Παρών» ψήφισαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.


12/7 Οι ηγέτες των «27» κατέληξαν χθες σε συμφωνία που προβλέπει την παρακράτηση από τις Βρυξέλλες των επιδοτήσεων που επωφελούνται οι αγρότες και οι αλιείς από το γεωργικό Ταμείο σε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες του τροποποιημένου Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο όριο του 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία). 


Οι εθνικές αρχές, όμως, θα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλουν στους αγρότες και αλιείς τις επιδοτήσεις από εθνικούς πόρους.

ΑΥΓ 2010
12/8 ΓΑΠ, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor»: «Θα έλεγα ότι, αντί για «τρίτο δρόμο» χρειαζόμαστε «τέταρτο δρόμο». […]


Ο «τέταρτος δρόμος» στηρίζεται σε υπεύθυνα, δημοκρατικά θεσμικά όργανα που θέτουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Πρέπει να πάρουμε την παγκοσμιοποίηση και να αποφασίσουμε εμείς, που θέλουμε να την πάμε. Αυτό συνεπάγεται διάφορα πράγματα. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση».

20/8 Δημοσιοποιείται το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την Ελληνική οικονομία, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει: αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, μείωση υπερωριακών αποδοχών, περαιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικό, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και εισιτηρίων συγκοινωνιών.


23/8 Ο ΓΑΠ, σε πολυσέλιδο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αναφέρει: «τους τελευταίους δέκα μήνες μπήκαν τα θεμέλια, ώστε κράτος και πολιτικό σύστημα να τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη και το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα…»..(Σ. στυξ για πόσο κορόιδα μας έχει)

ΣΕΠ 2010

2/9 Ο ΓΑΠ, σε σύσκεψη με κοινωνικούς εταίρους: «οι φόροι δεν πρέπει να θεωρούνται χαράτσι, αλλά αλληλεγγύη προς εκείνους που έχουν ανάγκη». [σ.στυξ, οι ΔΙΚΑΙΟΙ φόροι όμως].
10/9 Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση, που συνήλθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε αντι-εξουσιαστές στην εξουσία, είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών και όχι των υπουργείων μας».
12.9 Συνέντευξη Τύπου του ΓΑΠ για την 75η  Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης: «Λεφτά υπάρχουν και δεν φορολογούνται… Όσο πηγαίνουμε καλά δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο»
#  Τα spreads βρίσκονται γύρω στις 900 μονάδες.
   Άιντε, και του χρόνου σπίτι τους!!!
Πηγη: Στυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια: