Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Φήμες και διαψεύσεις στην Άγκυρα



Συνέχεια στα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στον τουρκικό Τύπο και αφορούν τις εξελίξεις στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το Αιγαίο, έδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D αναφερόμενο μεταξύ άλλων σε πιθανά σενάρια επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 7 ή σε 8 ναυτικά μίλια ανάλογα με την περιοχή.

Σύμφωνα με us πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας και για τις συνομιλίες που είχε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλιαγμένη με τον έλληνα ομόλογο του κ. Γ. Παπανδρέου.
Και στο πλαίσιο αυτό, ετέθησαν στο τραπέζι Αιτήματα όπως τα χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα και ο εναέριος χώρος. Κατά το Kanal D (πάντα) , δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Ωστόσο, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους. 
«Αν υπάρξει ανάγκη να ανακοινωθεί κάτι για τέτοιου είδους ζητήματα αυτό γίνεται από πλευράς υπουργών Εξωτερικών και εφ όσων γνωρίζω δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις τέτοιας φύσεως πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη» δήλωσε. Πρόσθεσε πάντα» ότι «οι εντάσεις δεν ωφελούν καμία από tις δύο πλευρές παρά μόνο τρίτους. 

Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά προβλήματα την επίλυση των οποίων επιδιώκουμε μέσω διαλόγου. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Ωστόσο καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια».
ΒΗΜΑ ΣΕΛ 10

Δεν υπάρχουν σχόλια: