Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΤΣ Λαμβάνουν το μέρισμα



ΣΗΜΕΡΑ πιστώνεται στους λογαριασμούς των περίπου 60.000 δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού το μέρισμα που έπρεπε να τους έχει καταβληθεί από τις αρχές Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε τελικώς να αποδεσμεύσει το ποσό των 34 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καταβληθεί το μέρισμα για το τελευταίο τρίμηνο του 2010 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος). 

Ενημέρωσε ωστόσο την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τη διοίκηση του ΜΤΣ πως οι στρόφιγγες έχουν πλέον κλείσει και τελευταία φορά συναινεί στην καταβολή του μερίσματος από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Από τις αρχές του έτους το ΜΤΣ καλείται να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξυγίανσης, προκειμένου να εξακολουθήσει να δίδεται μέρισμα. 

Αυτό θα επιβαρύνει τόσο τους μερισματούχους, με μείωση του μερίσματος κατά 15-20%, αλλά και τους μετόχους, εν ενεργεία στρατιωτικούς, με αύξηση κατά 1 % των κρατήσεών τους, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Ζητείται επίσης η συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών με μικρότερο κονδύλι, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό θα επιτευχθεί.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΕΛ 20

Δεν υπάρχουν σχόλια: