Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Αμοιβαίες αποδεκτές λύσεις» στο Αιγαίο


ΜΠΟΡΕΙ να υπάρξει συμφωνία στο Αιγαίο με «αμοιβαία αποδεκτές λύσεις στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, αλλά στη φάση αυτή δεν μπορώ να πω ότι έχουμε μία συμφωνία που θα λύσει όλα τα ζητήματα», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης σε συνέντευξή του προς το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».
Ερωτηθείς σχετικά με το Αιγαίο, ο υφυπουργός ανέφερε τα περί διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.


Σημασία έχει οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας να δουν την καλή αυτή πρόθεση. 
Οι επαφές μεταξύ των δύο πρωθυπουργών συνιστούν ιστορικό σημείο καμπής». 

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε, σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι «συνεχίζεται η διαδικασία των συνομιλιών» και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες. Πρόσθεσε δε ότι εκτός από το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας υπάρχουν διάφορα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, που πρέπει να συζητηθούν και να καταλήξουν σε λύση. 

Απαντώντας σε ερώτηση αν είμαστε κοντά στη λύση, είπε: «Στο βαθμό που αμφότερες οι πλευρές το επιθυμούν, τότε η λύση πάντα είναι κοντά. 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε σίγουροι ότι εργαζόμαστε με μία αντίληψη σύμφωνη προς το διεθνές δίκαιο. Αυτό θα φέρει την πρόοδο στις συνομιλίες. 

Πιστεύουμε ότι υπάρχει βούληση για τη λύση και έχει διαμορφωθεί ο μηχανισμός». 

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι το θέμα αφορά τους κατοίκους του νησιού, για να σημειώσει ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει τις συνομιλίες για τη λύση.


Δεν παρεμβαίνει, απλώς στηρίζει τη διαδικασία». 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: