Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ολοκλήρωση άσκησης «ΔΗΜΗΤΡΑ-2012» της Εθνικής Φρουράς

http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/06/25-06-2012_dimitra-2.jpg
Ο ΥΠΑΜ πραγματοποίησε επισκέψεις σε Μονάδες της ΕΦ καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης .


Το υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της ετήσιας Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΑ-2012», η οποία διεξήχθη μεταξύ 21-24 Ιουνίου σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των Σχηματισμών της Εθνικής Φρουράς. 

O συντονισμός της άσκησης έγινε υπό τη διεύθυνση του ΓΕΕΦ και αφορούσε διάφορα σενάρια με βάση τον σχεδιασμό.

Κατά την άσκηση υπήρξε αθρόα προσέλευση των εφέδρων και εθνοφυλάκων στις Μονάδες τους καθώς και η εύρυθμη και με πλήρη τάξη λειτουργία του συστήματος επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς, ενώ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η απρόσκοπτη επίταξη μεγάλου αριθμού οχημάτων. 

Κατά την άσκηση επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των έφεδρων και των εθνοφυλάκων για άμεση κινητοποίηση και επάνδρωση των Μονάδων τους καθώς και η άριστη εκτέλεση των καθηκόντων που τους ανατέθηκαν στη βάση της σχεδίασης. 

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης επισκέψεις σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και παρακολούθησε την κατάταξη των εφέδρων, επεισόδια της άσκησης και ενημερώθηκε για όλες τις πτυχές και φάσεις της διεξαγωγής της.
http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/06/25-06-2012_dimitra-1.jpg
 Σενάριο περισυλλογής οχήματος για αποκατάσταση βλάβης.

http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/06/22-06-2012_dimitra.jpg
Ο ΥΠΑΜ Δημήτρης Ηλιάδης επισκέφθηκε το στρατόπεδο “Στέλιου Μαυρομάτη” στο πλαίσιο της άσκησης “ΔΗΜΗΤΡΑ-2012″.

Δεν υπάρχουν σχόλια: