Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Στρατιωτική κινητικότητα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/06/turkey9k6od.jpg
Aρματοφορέας με αντιαεροπορικό σύστημα ΑΤILGAN εξέρχεται του στρατοπέδου της 39ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ.


Επίσκεψη στη τουρκο-συριακή μεθόριο πραγματοποιεί ο Αρχηγός της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγός Hayri Kıvrıkoğlu προκειμένου να επιθεωρήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα. 

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν χθες σε ζωντανή σύνδεση την αναχώρηση φάλαγγας 30 οχημάτων, μεταξύ των οποίων και αρματοφορείς με αντιαεροπορικά συστήματα ATILGAN KMS, της 39ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού από το στρατόπεδο ”Μάρτυρος Υπλγου Ahmet Tor” στο Γκαζιαντέπ με κατεύθυνση την Αλεξανδρέττα και την συριακή μεθόριο. 

Αντίστοιχη δραστηριότητα φέρεται να επιδεικνύει και η Συρία καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου των αντικυβερνητικών δυνάμεων, Στρατηγό Mustafa al-Sheikh, το καθεστώς Assad έχει συγκεντρώσει 170 τεθωρακισμένα της 17ης Μηχανοκίνητης Tαξιαρχίας βόρεια του Χαλεπίου. 

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας επισημαίνεται ότι η Τουρκία θα απαντήσει με αποφασιστικότητα, αλλά εντός των πλαισίων του Διεθνούς Δικαίου, στην «εχθρική» κατάρριψη από την Συρία του τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: