Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Άσαντ: Η Τουρκία φταίει για το αίμα στη Συρία…

Σε μία σπάνια συνέντευξή του ο Σύρος ηγέτης Μπασάρ Αλ-Άσαντ εξαπολύει μύδρους κατά της Άγκυρας και στην ουσία τη κατηγορεί ως υπεύθυνη για το αιματοκύλισμα στη χώρα του.

«Οι πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί από τους Τούρκους αξιωματούχους είναι αυτές που οδήγησαν στον σκοτωμό και στο αιματοκύλισμα τους πολίτες της Συρίας» ανέφερε ο Άσαντ, υπονοώντας βέβαια πως η συνέχιση της αντίστασης των αντικαθεστωτικών καθίσταται εφικτή μόνο και μόνο λόγω της ενίσχυσής τους με εφόδια και εκπαίδευση από την ασφαλή τους βάση στη Τουρκία.

Είναι σαφές πως η Σύρος πρόεδρος, ενώ μέχρι στιγμής κατηγορούσε γενικά τη Δύση για τη στάση απέναντι στο δράμα που εκτυλίσσεται στη χώρα του, τα τελευταία γεγονότα το έχουν κάνει να αλλάξει τη ρητορική του και να έχει βάλει στο στόχαστρό του την Άγκυρα.

Το ότι η Τουρκία φαίνεται έτοιμη για όλα, δηλαδή για να δημιουργήσει όλες αυτές τις συνθήκες οι οποίες θα οδηγήσουν την περιοχή σε πολεμική σύρραξη φέρνοντας αντιμέτωπους μεταξύ τους πάνω από πέντε-έξι, το λιγότερο, τοπικούς δρώντες, αλλά και περιφερειακές δυνάμεις, είναι ένα γεγονός που αντιλαμβάνεται ο Αλαουίτης πρόεδρος της Συρίας, αλλά δείχνει «ανήμπορος» να υποχωρήσει από τις θέσεις του.

Αυτό φυσικά είναι ενδεικτικό πως ο Μπασάρ Αλ Άσνατ δεν αισθάνεται μόνος του.

 Δεν είναι τυχαίο πως στην ίδια συνέντευξη ο Άσαντ έπλεξε το εγκώμιο του Ιράν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Ρωσία.

Για ακόμα μία φορά θα επαναλάβουμε μονότονα, πως η Άγκυρα ότι και να κάνει στο μέτωπο της Συρίας επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τρίτων τους οποίους έχει ανάγκη ως προστάτες παρά τις διακηρύξεις περί της φοβερής και τρομερής της ισχύος, σκοπεύει να το «εξαργυρώσει» με το φυσικό αέριο της Ελλάδας και της Κύπρου…

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: