Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τι πρέπει να μάθει να λέει στα τουρκικά ο Αβραμόπουλος εκτός από "ευχαριστώ"

Τι πρέπει να μάθει να λέει στα τουρκικά ο Αβραμόπουλος εκτός από `ευχαριστώ`


Παρά τη πίεση που είχε από την υπόθεση της κατάρριψης του RF 4 από τη Συρία,ο Τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου,βρήκε χρόνο για να συναντηθεί με τον ομόλογό του πια Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Και συμφώνησε να μας έρθει τον Σεπτέμβριο.


Στο Hilton με θέα το Βόσπορο, οι δυο τους τα είπαν για πάνω από μία ώρα.
Ο Αβραμόπουλος ,να θυμίσουμε,είχε προκαλέσει αντιδράσεις τη Πρωτοχρονιά ότι είχε επικοινωνήσει τότε τηλεφωνικά με τον Νταβούτογλου, που βρισκόταν σε φυλάκια του Έβρου.

Τώρα είναι και οι δύο ΥΠΕΞ σε μία χρονική περίοδο που πάρα πολλά “παίζονται” στη περιοχή.


Η Τουρκία έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα.Απέναντί της μετά από το Ισραήλ,έβαλε πια και τη Συρία.


Οι ελληνοτουρκικές επαφές και τα χαμόγελα στο φωτογραφικό φακό και τις τηλεοπτικές κάμερες καλές είναι και διατηρούν ένα θετικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών,χωρίς όμως επί της ουσίας να αλλάζουν τίποτα:


•η Τουρκία εξακολουθεί να έχει σαφείς και συγκεκριμένες επιθετικές βλέψεις έναντι της Ελλάδας με στόχο ένα:να μοιραστεί το Αιγαίο στη μέση


•στη Θράκη η Τουρκία και προσωπικά ο Νταβούτογλου,παίζουν πολύ “βρωμικό” παιχνίδι στο οποίο έχουν βρει “πρόθυμους συνεργάτες” σ΄ όλα σχεδόν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.


Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνά καμία ελληνική κυβέρνηση και κανένας υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών.
 
Μετά τις φωτογραφήσεις στο τραπέζι των συζητήσεων θα πρέπει να γίνεται σαφές από δω και πέρα ότι η Ελλάδα έχει χαράξει “κόκκινες γραμμές” και είναι έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή να καθορίσει και να ανακηρύξει ΑΟΖ,με βάση ότι προβλέπει το διεθνές δίκαιο και η λογική.
 
Αυτή η τελευταία αναζητείται στις τουρκικές θέσεις για το θέμα του Καστελόριζου για το οποίο ως γνωστόν υπάρχει η θέση του Νταβούτογλου ότι “βρίσκεται κάπου στη Μεσόγειο”.

Για όλα αυτά ο κ.Αβραμόπουλος που σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ευχαρίστησε τον Νταβούτογλου στα τουρκικά -“Tesekkur” του είπε- καλό θα είναι να μάθει πως λέγεται και το “ως εδώ”.


Το ίδιο ισχύει και για τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: