Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η κατάρρευση του ΕΣΥ, τα φάρμακα που δεν υπάρχουν και οι ανεκδιήγητοι πολιτικοί

NOSOKOMEIO
Κυρίαρχο θέμα στην χθεσινή πολιτική αντιπαράθεση, ήταν το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, για τους ασφαλισμένους στην χώρα μας.


Ένα ζήτημα, που είναι θέμα ζωής και θανάτου για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, έγινε “καμπανάκι” στο ρινγκ της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτικών εκπροσώπων, από κάθε πλευρά του κοινοβουλευτικού τόξου. 

Δίχως ίχνος ντροπής, και οι μεν και οι δέ προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το θέμα για να σκοράρουν “πολιτικούς πόντους” εν' όψει των επερχόμενων εκλογών.

Η μεν Νέα Δημοκρατία επίσειε τον κίνδυνο της επανάληψης του φαινομένου εάν δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, ενώ ο δε ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για την εξαθλίωση των πολιτών που έφερε η εφαρμογή του μνημονίου.

Και οι δύο έχουν δίκιο από την οπτική τους γωνία. 

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποιος από τους δύο είναι άμοιρος ευθυνών. 

Όπως δεν είναι καθόλου αθώο του αίματος και το ΠΑΣΟΚ το οποίο κυριολεκτικά διέλυσε το ΕΣΥ τα χρόνια που πέρασαν, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος με την σειρά του είχε λάβει την σκυτάλη από τον Σημίτη.

Το Σύστημα Υγείας στην χώρα μας, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το πρώτο μεγάλο θύμα της κατάρρευσης των οικονομικών δομών της Μεταπολίτευσης. 

Θα ακολουθήσουν και άλλα, με το ασφαλιστικό κατά πάσα πιθανότητα να ακολουθεί γρήγορα.

Γιατί το ΕΣΥ ήταν το πρώτο που κατέρρευσε;

Ας ξεκινήσουμε με κάτι που είχε ο μακροβιότατος – και ως εκ τούτου σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τα χάλια που βιώνουμε Ανδρέας Λοβέρδος- επισημάνει:

«Τις πιο πολλές δαπάνες δημιουργεί ο «Ιατρικός Τουρισμός», δηλαδή τα πούλμαν που έρχονται από τα Σκόπια και την Αλβανία, μπουκάρουνε στα νοσοκομεία στις εφημερίες και κάνουν εισαγωγές, ακόμη και για γέννες... 

Και φεύγουν σαν κυρίες και σαν κύριοι, δεν πληρώνουν κανέναν αφού η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι...

Κι αυτό το έχουμε βαφτίσει «αλληλεγγύη».
Δεν είναι αλληλεγγύη αυτό, απλούστατα είσαι ανοιχτός στην κοροϊδία. 

Το δεύτερο είναι ότι δεχόμαστε κάθε άνθρωπο που μπαίνει χωρίς χαρτί απορίας, αλλοδαπός, στα νοσοκομεία μας.

 Κι αυτές οι δύο κατηγορίες μαζί με τους δήθεν άπορους που έχουν τα πελατειακά χαρτιά του Νομάρχη πάρα πολλές φορές, αυτοί έχουν παράξει για το 2010 ένα κόστος 150 εκατομμυρίων ευρώ προς τα πάνω.

 Έχω βάλει στόχο να το περιορίσω και μού λένε: Γιατί είσαι ανάλγητος;

Μα εγώ δεν λέω αυτόν που αιμάσσει, που πάει εκεί αιμόφυρτος. 

Ένας άνθρωπος που έχει ένα επείγον περιστατικό, θα αντιμετωπιστεί σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας χωρίς να κοιτάμε βιβλιάρια, χωρίς να κοιτάμε τίποτα. 

Μη μού έρχεσαι όμως την νύχτα και μού λές «με πονάει η μύτη μου και είμαι και αλλοδαπός και είμαι και ανασφάλιστος κι είναι θέμα ευαισθησίας να με περιθάλψεις»!.. 

Γιατί; 

Έλα το πρωί. Ταλαιπωρείς και τις νοσοκόμες και τους γιατρούς και τους μεταφορείς που δουλεύουνε την νύχτα. 

Γιατί πάς εκεί; Πάς εκεί γιατί είναι όλα Τζάμπα! Γιατί η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, γι' αυτό πάς εκεί»!

Ο κύριος Λοβέρδος όμως δεν ήταν... επιθεωρητής, για να επισημαίνει τα προβλήματα.
Ήταν υπουργός. 

Και παρόλο που είδε το πρόβλημα δεν έκανε τίποτε για να το διορθώσει. Ίσα ίσα μάλιστα, θέσπισε... εισιτήριο για τους Έλληνες, ενώ οι λαθρομετανάστες έμπαιναν ... τζάμπα στα νοσοκομεία. 

Το δε... μέτρο που εφηύρε, το να στέλνονται στις πρεσβείες ξένων χωρών οι λογαριασμοί των λαθρομεταναστών που έμπαιναν στα ελληνικά νοσοκομεία, είναι σαφές ότι απέτυχε πλήρως, καθώς ποιός λογικός άνθρωπος θα πληρώσει για κάποιον, που τίποτε δεν αποδεικνύει ότι είναι από την χώρα του, παρά μια προσωπική του δήλωση.

Φυσικά εδώ ευθύνη φέρει και ένα συγκεκριμένο μέρος του ιατρικού προσωπικού της χώρας, το οποίο δήλωνε ότι δεν θα εισέπραττε χρήματα από “φτωχοδιάβολους” ξένους. 

Ας ελπίσουμε να είναι ικανοποιημένοι, τώρα που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τους Έλληνες ασθενείς τους.

Θυμίζουμε ότι αυτό το είχε καταγγείλει από αυτήν εδώ την εφημερίδα, ο συνάδελφος Σ. Ζαφειρακόπουλος, ο οποίος σε άρθρο του με τίτλο: “Παραγκωνίζουν τους Έλληνες, για να μην αποκληθούν... «ρατσιστές»” έγραφε: 

Κι όμως! 

Προηγούνται οι τυχάρπαστοι, όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα, όσοι εγκληματούν εις βάρος των Ελλήνων, για να μην κατηγορηθούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων... για ρατσισμό!
Την ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, στέλνουν όσους Έλληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια στο περιθώριο, οι ομοεθνείς μας έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των λαθρομεταναστών, οι οποίοι βγάζοντας βιβλιάρια της Πρόνοιας, προηγούνται πάντα των Ελλήνων, δηλώνοντας... άποροι!

Και μάλιστα εδώ υπάρχει και ένα ακόμη ζήτημα. 

Η δραστηριότητα διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες λειτουργούσαν ως... πλυντήρια Υγείας, δίνοντας αβέρτα παραπεμπτικά σε χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι μέσω της απλής υπογραφής ενός γιατρού που άνηκε σε κάποια από αυτές τις αριστερίστικες κατά βάση οργανώσεις, έμπαιναν χωρίς κανέναν έλεγχο στα δημόσια νοσοκομεία. 

Και φυσικά το έσκαγαν ανενόχλητοι, αφού ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει στα  νοσοκομεία κανένας ελεγκτικός μηχανισμός, για το ποίος θα φύγει χωρίς να πληρώσει για τα όσα χρέωσε το ελληνικό σύστημα υγείας.

Η πολιτική αυτή, επικροτήθηκε «σιωπηλά» στο πλαίσιο της προσπάθειας διάλυσης του εθνικού κορμού και στήριξης της πολυπολιτισμικότητας, από το υπουργείο Υγείας, το οποίο κατά τα άλλα, κατήγγειλε στο παρελθόν τον «ιατρικό τουρισμό» με τα πούλμαν των Σκοπιανών που έφταναν στα εξωτερικά ιατρεία των ελληνικών νοσοκομείων. 

Όσοι πλήττονται, δηλαδή οι Έλληνες και κυρίως οι απόμαχοι της ζωής, οι οποίοι υπηρέτησαν την πατρίδα τους, κολλώντας ένσημα επί δεκαετίες, απορούν, βλέποντας το ΕΣΥ να φέρεται εχθρικά και ρατσιστικά στους Έλληνες.

Είναι σαφές ότι ακόμη και εάν η κατάσταση... αλλάξει σύντομα, και με δανεικά αγοραστούν τελικά φάρμακα, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται στην ρίζα του. 

Το Σύστημα Υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει πλήρως. 

Και έχει καταρρεύσει γι' αυτούς που βασίστηκαν πάνω του, που το χρηματοδότησαν.

 Γιατί οι έχοντες, αυτοί που φοροδιέφευγαν, θα αγοράσουν τα φάρμακά τους, απευθείας από τις εταιρείες. 

Οι μισθωτοί όμως, αυτοί που πάντα έπαιρναν στους ώμους τους τα βάρη της λειτουργίας του “κομματικού” κράτους, μένουν ξεκρέμαστοι.

Επίκειται η σειρά του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και κάθε κομματιού του “κοινωνικού κράτους”.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: