Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση υπ. Άμυνας Ελλάδας-Τουρκίας με ενδιαφέρον…



Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Γιλμάζ.


Μετά το τέλος της συνάντησης τους, ο Π. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με τον Τούρκο συνάδελφο μου, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, είχαμε μια μακρά συνομιλία, στην οποία η κάθε πλευρά παρουσίασε τις θέσεις της.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική πλευρά,ξεκαθαρίσαμε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με κάθε τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας και ένα πλαίσιο ασφαλείας, σταθερότητας και Ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή που ανήκουν και οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία.

»Υπογραμμίσαμε όμως, ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από την πλευρά των Τούρκων Αξιωματούχων, οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, οι περίεργες πλεύσεις, περίεργοι πλόες, τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν βοηθούν προς στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δηλαδή προς την καλύτερη γειτονία και συνεργασία των δύο χωρών».

Νομίζουμε ότι και μόνο από το περιεχόμενο της δήλωσης του Πάνου Παναγιωτόπουλου,δημιουργείται η αίσθηση, ότι το κλίμα στις σχέσεις με την Τουρκία, αρχίζει και «βαραίνει».

Ενδιαφέρον θα είχε να ενημερωθούμε εάν η κίνηση του υπουργείου Εξωτερικών στον ΟΗΕ αναφορικά με το θέμα της υφαλοκρηπίδας, τελούσε σε γνώση του υπουργού – πολύ πιθανό – και τέθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Φαίνεται, ότι ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου,σύννεφα έχουν αρχίσει να μαζεύονται στον «ουρανό» των ελληνοτουρκικών.

Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, καθότι φαίνεται ότι εισερχόμαστε σε μια περίοδο που θα κριθούν πολλά… και αυτά αφορούν στο μέλλον της χώρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: