Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το κράτος δεν γνωρίζει τον αριθμό των παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών



Το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχεται πως δε γνωρίζει ούτε το συνολικό αριθμό ούτε την ταυτότητα των παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών.


Tη διαχρονική ανικανότητα του Ελληνικού κρατικού μηχανισμού στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς το υπουργείο Εσωτερικών καθώς άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα αφού, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους. 

Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου τονίζει ότι ο ακριβής αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 537.237.

Όσο για τους παράνομα διαμένοντες, ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει πως το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, όπως αυτά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: