Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτήθηκε από το ΛΑ.Ο.Σ. και ο Κοραντής!


Με μια λιτή ανακοίνωση τριών αράδων ο κ. Ιωάννης Κοραντής υπέβαλε την παραίτησή του από τον ΛΑ.Ο.Σ. και τα κομματικά όργανα στα οποία συμμετείχε. 


Ασφαλώς και πρόκειται για άλλο ένα πλήγμα για τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και τις προσπάθειες που κάνει για ανασυγκρότηση.

Από κοντά και η παραίτηση του Δημήτρη Σαρατσιώτη από το Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης», με μια επιστολή καταπέλτης: 

«Το νέο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" και εγώ προσωπικά καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στους σκοπούς του Ινστιτούτου και προφανώς στην υλοποίηση των στόχων.


Οι δραστηριότητες, βάσει του θεματικού άξονα που είχε συνταχθεί από εμένα, είχαν γίνει ομόφωνα αποδεκτές από το Δ.Σ.

Στην πορεία υπήρξε υστέρηση, που αυτό οφείλεται σε ανασταλτικού χαρακτήρα θέσεις από εγκάθετους του εξωθεσμικού χώρου, παρακωλύοντας το έργο μας. Τα δημοσιεύματα στα BLOGS 23/11/2012 και 16/2/2013 είναι αυταπόδεικτα στοιχεία.

Το Δ.Σ. και ο πρόεδρός του, ως γνωστόν, προήλθαν από καταστατικές διαδικασίες, έχουν το αυτοδιοίκητο και κάθε επιχειρούμενη, εμβόλιμα, εμπλοκή τρίτων είναι ατόπημα.

Ξεκινήσαμε με όρεξη έναν πανελλαδικό προγραμματισμό και σας διαβεβαιώνω ότι είχαμε συγκινητική ανταπόκριση.


Δυστυχώς όμως η στήριξη που περιμέναμε για την υλοποίηση του προγράμματός μας δεν υπήρξε, αν και έδινε τη λύση η υπ’ αριθμ. πρωτ. 48445/21-12-2012 απόφαση του Υπ. Οικονομικών.

Τα στοιχεία που διαθέτουμε της παρελθούσης πενταετίας 2007-2012 καταμαρτυρούν το παράλογο της συμπεριφοράς και ενεργειών τους.

Στις 16-2-2013 κατόπιν παρεμβάσεως του προέδρου του ΛΑΟΣ ειδοποιήθηκα όπως μη προεδρεύσω της εκδηλώσεως της 25-2-2013 καθώς και η ατυχής έκφραση στον πρωινό καφέ 19-2-2013 και η εμπλοκή της Γραμματείας Εθνικής Οικονομίας του πολιτικού συμβουλίου, που καταργεί τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου, ως συντονιστή της εκδήλωσης, παρά το ότι το Ινστιτούτο είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο.


Τα ανωτέρω με ενόχλησαν και θεωρώ την όλη τακτική ανέντιμη και αναξιοπρεπή και ως εκ τούτου παραιτούμαι της προεδρίας του Ινστιτούτου και του Δ.Σ.

Δημήτρης Σαρατσιώτης».
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: