Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ "ΑΛΛΑΞΕΙ" Πάλι προκαλεί ο Γ.Παπανδρέου - "Δεν ήταν η οικογένειά μου δυναστεία"

«Οι δυναστείες συνήθως δεν εκλέγονται. 

 Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. 

Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι». 


Ξεχνώντας να θυμίσει ότι την πρώτη φορά ήταν ο μοναδικός υποψήφιος κάτι που συνηθίζεται στο ΠΑΣΟΚ.

«Και ξέρετε, υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες.
Ο δικός μου παππούς πήγε έξι φορές εξορία και φυλακή -παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας- παλεύοντας για τη Δημοκρατία. 

Ο πατέρας μου και αυτός δύο φορές. 

Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μίας δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη Δημοκρατία».

 Αυτό είναι άσχετο με τον χαρακηρισμό δυναστεία, πολλές από αυτές έχουν κυνηγηθεί στην Ιστορία, επιβίωναν και κάθονταν ξανά στον θρόνο τους.


Με αυτά τα λόγια επέλεξε να απαντήσει σε ερώτηση που δέχθηκε μιλώντας στο Columbia ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και αφορούσε τη δυναστεία στην οποία ανήκει.
Ρωτήθηκε επίσης γιατί δεν λέει ότι «στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα πριν το 2009» και δεν το παραδέχθηκε:


«Τα κάναμε θάλασσα σε διάφορες περιόδους» είπε, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό είπε στην αρχή όταν μίλησε για πολλή σπατάλη και διαφθορά στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε. 

Δηλαδή το ότι ανέβασε τα Spread  της χώρας στον ... Σείριο με όλα αυτά που έλεγε στο εξωτερικό μέσα σε δύο μήνες, ήταν έξυπνη πολιτική κίνηση κατά τον ίδιο, και θα πρέπει να του είμαστε ευγνόμωνες. 


Όσο για την "θάλασσα" σε διάφορες περιόδους να του θυμίσουμε ότι ήταν υπουργός σχεδόν σε ΟΛΕΣ.

«Αλλά το είπα γιατί ήθελα να τα αλλάξω αυτά, όχι να τα κρύψω. Και αρχίσαμε πράγματι τις αλλαγές. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όλες οι δημόσιες δαπάνες στο διαδίκτυο, απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο ακόμη και ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης», συνέχισε, εκμυστηρευόμενος ότι αυτό που τον στενοχωρεί είναι ότι «η λιτότητα δημιούργησε πόνο που επιβράδυνε τις μεταρρυθμίσεις».


Προφανώς δεν μπορούσε να κατανοήσει, ότι όλα αυτά τα κακώς κείμενα δεν αλλάζουν σε μια μέρα, και σίγουρα όχι "γδέρνοντας" αυτούς που σε εμπιστεύτηκαν (κακώς) να τους οδηγήσεις στην ευμάρεια που μόλις λίους μήνες πριν τους υποσχέθηκες.

«Εχουμε λοιπόν ως χώρα τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και αλλού ευθύνες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Γενικώς και αορίστως διαχέουμε τις ευθύνες και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, και ο πρώην πρωθυπουργός έξω από το "κάδρο". 


Όσο για το ότι ήταν εκλεγμένος, αυτό θα μπορούσε να το επιτύχει ο οποιοσδήποτε, όταν έχει όλη την τηλεόραση με το μέρος του και φυσικά τάζει στους πάντες ότι "λεφτά υπάρχουν". 

Και ναι, όταν μια οικογένεια σε διάστημα μισού αιώνα έχει ήδη τρεις πρωθυπυργούς,χαρακτηρίζεται ως δυναστεία, ή απλά μια πολύ "τυχερή" οικογένεια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: