Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Εκπαίδευση στη Βιαία Διάβαση Ποταμού από την 31 Μ/Κ ΤΑΞ

Η εκτέλεση επιχειρήσεων Βίαιης Διάβασης απαιτεί εκτεταμένη σχεδίαση και λεπτομερή προπαρασκευή.

Εκπαίδευση του προσωπικού της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΚΑΜΙΑ» στην Βιαία Διάβαση Ποταμού διεξήχθη από 17 έως 21 Ιουνίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 


Ως γνωστόν, οι τύποι διάβασης υδάτινου κωλύματος είναι δύο:

Η Διάβαση Ευκαιρίας (ή Ταχεία Διάβαση) κατά την οποία επιχειρείται η διάβαση ποταμού προτού ο εχθρός μπορέσει να οργανώσει την άμυνά του επί της όχθης.

 Ενεργείται συνήθως με πρόχειρα μέσα ή και με την κατάληψη άθικτων γεφυρών για τη διάβαση ταχυκίνητων δυνάμεων με κύρια επιδίωξη να στερήσουν από τον εχθρό τη δυνατότητα συνέχισης των επιχειρήσεων ή της οργάνωση της άμυνάς του.  

Η Βίαιη Διάβαση (ή Οργανωμένη), κατά την οποία επιχειρείται η διάβαση ποταμού επί όχθης στην οποία ο εχθρός έχει οργανώσει πλήρες σύστημα άμυνας. 

Η επιχείρηση αυτή απαιτεί εκτεταμένη σχεδίαση και λεπτομερή προπαρασκευή και διεξάγεται όταν η επιχειρούσα δύναμη περνά από αμυντική σε επιθετική στάση ή δεν είναι δυνατή ή έχει αποτύχει η Διάβαση Ευκαιρίας.



β
Τεθωρακισμένο όχημα αναγνώρισης VBL με την προσθαφαιρούμενη συλλογή για διέλευση από υδάτινα κωλύματα.
ββ
Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ-113 κατά την άσκηση Βίαιης Διάβασης Ποταμού της 31ης Μ/Κ ΤΑΞ.
ββ
Λέμβοι υποστήριξης για την κατασκευή γέφυρας Ribbon.
β
Άρμα μάχης Leopard-2A4 στη γέφυρα Ribbon.
bb
Μηχανοκίνητες δυνάμεις  προωθούνται για την εξασφάλιση των ΑΝΣΚ.
Οχημα Hummer της 31ης Μ/Κ ΤΑΞ κατά την άσκηση Βίαιης Διάβασης Ποταμού.
Οι μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες δυνάμεις του ΕΣ εκπαιδεύονται συνεχώς σε όλα τα στάδια επιχειρήσεων της Βίαιης Διάβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: