Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Οχήματα εντοπισμού ναρκών Husky για την Τουρκία


Όχημα Husky 2G με προσαρμοσμένο σύστημε εντοπισμού ναρκών Visor 2500.

 Ο γενικός διεθυντής της νοτιοαφρικανικής εταιρείας DCD Protected Mobility αποκάλυψε ότι ο Τουρκικός Στρατός θα παραλάβει την επόμενη εβδομάδα τέσσερα οχήματα MRAP εντοπισμού ναρκών Husky 2G. 


Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερες ***δηλώσεις του, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας İsmet Yılmaz υποστήριξε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν την απόκτηση 50 συστημάτων ραντάρ εντοπισμού ναρκών Visor 2500 από την αμερικανική εταιρεία ΝΙΙΤΕΚ που προσαρμόζονται σε οχήματα Husky. 

O συγκεκριμένος συνδυασμός χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Αμερικανικό Στρατό στο Αφγανιστάν και διακρίθηκε για τις ικανότητες εντοπισμού μη μαγνητικών/μη μεταλλικών εκρηκτικών μηχανισμών. 

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, τα οχήματα προορίζονται για τις επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου ο Τουρκικός Στρατός έχει υποστεί σημαντικές απώλειες από εκρήξεις ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED). 

Με βάση επίσημα στατιστικά στοιχεία, το διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2002-16 Ιουλίου 2012 οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν 268 νεκρούς και 33 τραυματίες από εκρήξεις ναρκών.

 ***δηλώσεις

 strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: