Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Άσκηση Pençe-2013 με βολές κατευθυνομένων βομβών από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία


 Το Harpy σε στατική επίδειξη στην Αεροπορική Βάση Ικονίου. Στα αριστερά διακρίνεται βλήμα Popeye-1.

Σε δοκιμαστική βολή Harpy προχώρησε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (THK) κατά τη διάρκεια της άσκησης Pençe-2013 που διεξάγεται μεταξύ 21 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου στην 3η Κύρια Αεροπορική Βάση (AJÜ) στο Ικόνιο. 


To Ηarpy έπληξε επιτυχώς το στόχο του στην περιοχή Karapinar σε απόσταση 90 χιλιομέτρων με την εικόνα να μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο από μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA.


Στο πλαίσιο της άσκησης πραγματοποιήθηκαν επίσης βολές κατευθυνομένων βομβών GBU-10, AGM-65G και JDAM από 40 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4/2020 της ΤΗΚ.

Η εν λόγω άσκηση διεξάγεται παράλληλα με την άσκηση έρευνας και διάσωσης μάχης IŞIK 13/1, στην οποία εμπλέκεται η επίλεκτη μονάδα MAK με δύο ελικόπτερα AS-532UL Cougar της ΤΗΚ.

Μέρος των δραστηριοτήτων παρακολούθησαν ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Στρατηγός Necdet Özel, ο Υπαρχηγός Στρατηγός Hulusi Akar, ο Αρχηγός του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος Murat Bilgel, ο Αρχηγός της ΤΗΚ Πτέραρχος Mehmet Erten και ο Αρχηγός της Γενικής Διεύθυνσης Χωροφυλακής Στρατηγός Bekir Kalyoncu.

Η τελευταία βολή Harpy καταγράφηκε το 2010 στο πλαίσιο της άσκησης Anadolu Kartali 2010-1.

Βολή φονικού UAV Harpy.
Βολή φονικού UAV Harpy.
F
Προ πτήσης έλεγχος JDAM (GBU-31;) από το πλήρωμα αεροσκάφους F-4/2020 της ΤΗΚ.
Σύσσωμη η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παρακολούθησαν την άσκηση μαζί με ξένους ΑΚΑΜ. Στη φωτογραφία διακρίνεται η νέα παραγγαλή της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που αντικατέστηκε εκείνη μπλε χρώματος
Ενημέρωση της στρατιωτικής ηγεσίας και ξένων ΑΚΑΜ για την άσκηση. Στη φωτογραφία διακρίνεται και η νέα παραλλαγή για το προσωπικό εδάφους της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που αντικατέστηκε την παλαιότερη μπλε αποχρώσεων.

Ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Necdet Özel με στελέχη της επίλεκτης MAK.
Ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Necdet Özel ενημερώνεται για την άσκηση από στέλεχος της ΜΑΚ και παρακολουθεί με διόπτρα νυκτερινής όρασης.
strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: