Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΩΣ… ΝΕΟΝΑΖΙ - Γ. Καμίνης: Απαγορεύει τις λαϊκές συγκεντρώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα

Kaministan-1
Με απαγόρευση όλων των λαϊκών εκδηλώσεων στον Άγιο Παντελεήμονα απείλησε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας πως δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση εάν κάποιοι συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατεία για «μάχη συμβόλων». 


Όπως είπε ο δήμαρχος «αν συνεχίσει η πλατεία να χρησιμοποιείται για μάχη συμβόλων, είμαι υποχρεωμένος να μην την ξαναδώσω» και προσέθεσε ότι πλέον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις θα τις διοργανώνει εφεξής ο ίδιος ο δήμος Αθηναίων.

Αλλά κι αυτό, όπως είπε, θα είναι δύσκολο διότι «σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της παιδικής χαράς και συνολικά της πλατείας».

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Φώτης Ιγνατίου ζήτησε να μη δοθεί άδεια ούτε για αυριανή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί από οργανώσεις με «αντιφασιστικό» περίγραμμα, αλλά ο Γ. Καμίνης δεν απάντησε… .

Ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να μη  στοχοποιούμε ανθρώπους.

Οι αντιμνημονιακές γραμμές έχουν μπερδευτεί και η Χρυσή Αυγή βγαίνει στην επιφάνεια». 

Και προσέθεσε  σχολιάζοντας την απόφαση του δημάρχου να μην επιτρέψει τη διοργάνωση άλλων εκδηλώσεων έπειτα από αυτό το Σαββατοκύριακο στην περιοχή:

«Πώς θα απαγορεύσουμε εκδηλώσεις; Αύριο θα απαγορεύσουμε μια πολιτική εκδήλωση;».

Σημειώνεται ότι για αύριο στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί «αντιφασιστικό συλλαλητήριο» με πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα.

Βέβαια η προειδοποίηση του δημάρχου Αθηναίων δεν αφορούσε τόσο η «αυριανή αντιφασιστική, αντιρατσιστική κτλ» συγκέντρωση όσο όπως είπε ο Γ. Καμίνης «ένα χιλιόμετρο μακριά οι νεοναζί έχουν προαναγγείλει τη δική τους κινητοποίηση».

Διευκρινιστικά και για να μην μπερδεύεται ο αναγνώστης  από τη φρασεολογία του δημάρχου Αθηναίων οι «νεοναζί» κατά Γ. Καμίνη είναι η συγκέντρωση έχει προγραμματίσει   για αύριο στις έξι το απόγευμα η Χρυσή Αυγή η οποία διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης, προκειμένου και όπως αναφέρει το κόμμα της Μεσογείων «οι Έλληνες Εθνικιστές να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στις άδικες, παράνομες, αντισυνταγματικές και αμιγώς πολιτικές διώξεις κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου και των δυο βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού».

Έτσι ουσιαστικά αυτό που ενόχλησε το δήμαρχο Αθηναίων δεν είναι η οποιαδήποτε συγκέντρωση που μπορεί να πραγματοποιηθεί στον Α. Παντελεήμονα αλλά η αυριανή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, την οποία βέβαια δεν έχει τολμήσει να απαγορεύσει.

Πάντως διακαής πόθος του δημάρχου Αθηναίων φαίνεται πως είναι –και σε αυτό ουσιαστικά αφορά η προειδοποίηση- η απαγόρευση κάθε μελλοντικής συγκέντρωσης  της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα και αν μπορούσε και από όλη την Αθήνα. 

Ποιος ξέρει μπορεί να το δούμε και αυτό…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: