Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ - Γιατί ο άνθρωπος του Κ.Καραμανλή ήρθε σε μετωπική με Α.Σαμαρά & Ε.Βενιζέλο για ΧΑ;

MiXaloliakosKaramanlisTzitzikostasL
Οι διώξεις κατά του κόμματος και η προφυλάκιση του ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και των βουλευτών Χ.Παππά και Γ.Λαγού, στοιχειώνουν πλέον την πολιτική ζωή του τοπου, όπως φάνηκε καθαρά και με το θέμα που έχει ανακύψει με την θαρραλέα στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα να καλέσει το κόμμα όπως ο νόμος ορίζει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Ο Α.Τζιτζικώστας δεν το έκανε φυσικά αυτό επειδή ... "συμπαθεί" την ΧΑ (αν και στις εκλογές για την Περιφέρεια τον ερχόμενο Μάϊο από την ΧΑ θα εξαρτηθεί πιος θα είναι ο νικητής), το έκανε επειδή υπάρχει μεγάλη λαϊκή πίεση από τους πολίτες προς το κόμμα της ΝΔ για το θέμα της ΧΑ.

Και συνεπώς προς τα στελέχη της ΝΔ για άμεση απελευθέρωση των στελεχών του κόμματος που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν για σύσταση "εγκληματικής οργάνωσης" χωρίς κανένα στοιχείο.


Κακά τα ψέματα, το μεγαλύτερο ποσοστό των εναπομείναντων ψηφοφόρων της ΝΔ είναι φίλα προσκείμενοι προς τις εθνκιστικές ιδέες και την στάση έναντι της τρόϊκα των "σκληρών της δεξιάς".


Ειδικά στην Μακεδονία ο ΛαϊκόςΣύνδεσμος έχει πολύ μεγάλη απήχηση με τα ποσοστά του κόμματος στην Θεσαλονίκη να βρίσκονται πάνω από το 15%.


Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κα κάτι άλλο:

Ο Α.Τζιτζικώστας είναι πολιτικό "παιδί" του Κώστα Καραμανλή.
Ο πατέρας του ήταν βέβαια βουλευτής και υπουργός των υβερνήσεων της ΝΔ, αλλά οι σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό εξακολουθούν να είναι στενές. 

Και ο Κ.Καραμανλής έχει κρατηθεί μακριά από όλη αυτή την ιστορία των διώξεων κατά της ΧΑ, ενώ συνομιλητές του αναφέρουν ότι "Δεν είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα όλης αυτής της υπόθεσης".

Και η Θεσσαλονίκη "καραμανλοκρατείται" σε ότι αφορά τη ΝΔ. Άρα ο Α.Τζιτζικώστας φαίνεται ότι "έχει πλάτες" στην υπόθεση αυτή...

Την ίδια στιγμή επιδεινώνεται για την κυβέρνηση το πολιτικό κλίμα. Η συνεργασία με το κόμμα των απατεώνων (Α.Τσοχατζόπουλος, Τ.Μαντέλης, Θ.Τσουκάτος.Μ.Κουτσόγιωργας και τόσοι άλλοι) σε συνδυασμό με την τραγικές στιγμές που βιώνουν οι πολίτες λόγω του Γιώργου Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας (Γ.Παπακωνσταντίνουν, Ε.Βενιζέλος κλπ) προκαλούν οργή προσωπικά σε βάρος του Α.Σαμαρά.

Όσο και αν προσπαθεί να "μαζέψει" τις δηλώσεις του ο Γ.Τζιτζικώστας κατόπιν πιέσεων του κόμματος η αλήθεια είναι ότι μίλησε στην "καρδιά" όλων των ψηφοφόρων του πολιτικού φάσματος που δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή στο 95-98%
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
 "Δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. 

Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου.

Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες.

Θέλω τέλος να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα « τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο». 

Και έτσι είναι, έστω και αν ο πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης και ο αντ'αυτού Χ.Μαρκογιαννάκης πριν μερικές ημέρες προκάλεσε ένα συνταγματικό πραξικόπημα μη εκφωνώντας τα ονόματα των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ, σε ένα κοινοβούλιο που εντελώς αντιδημοκρατικά λειτουργεί με ... 297 βουλευτές αντί των 300!

Σε αυτό το πραξικόπημα για το οποίο κανείς δεν πρέπει να είναι υπερήφανος αναφέρεται και η επιστολή του έγκλειστου γενικού γραμματέα του κόμματος Ν.Μιχαλολιάκου:

"Μας εκήρυξε «νεκρούς» ο Μεϊμαράκης και οι λοιποί του προεδρείου της Βουλής

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο ονομαστική ψηφοφορία επί συγκεκριμένων τροπολογιών, οι οποίες κατατέθηκαν σε άσχετο νομοσχέδιο. 

Ανάμεσα σε αυτές και η γνωστή «φωτογραφική» διάταξη, η οποία αποκλείει τη Χρυσή Αυγή από την κρατική χρηματοδότηση.


Πραγματικά χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος από εκπροσώπους κομμάτων, που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία τους να αποκλείουν το μόνο κόμμα που δεν χρωστά. 

Το διαθέτουν αυτό το θράσος και το απέδειξαν, περίτρανα. 
Δεν περιμέναμε άλλωστε τίποτε διαφορετικό από αυτούς. «ΕΞΕΣΤΙ ΚΛΑΖΟΜΕΝΙΟΙΣ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙΝ».

Αλλά ας επανέλθω εις τα της ονομαστικής ψηφοφορίας. 
Τα ονόματα ανέγνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρκογιαννάκης, σίγουρα σε πλήρη συνεννόηση με τον πρόεδρο Μεϊμαράκη μόνο που έκανε ένα μικρό «λάθος».
 Διάβασε 297 ονόματα και όχι 300!

Συγκεκριμένα τόσο στον κατάλογο των βουλευτών της Α' Αθηνών, όσο και σε αυτόν της επικρατείας και της Β' Πειραιώς παρέλειψε να αναφέρει τρία ονόματα, τα εξής: Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός. 

Λάθος, σκόπιμη παράλειψη ή ευσεβής πόθος;

 Ή μήπως με το «λαθάκι» αυτό ήθελε να κρύψει τις αντισυνταγματικές αγυρτίες της κυβέρνησης Βενιζέλου - Σαμαρά, που μας αποκλείουν από τα συνταγματικά μας δικαιώματα, χωρίς να έχουμε εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ γι' αυτούς πάντως είμαστε ζωντανοί και βιολογικά και ΠΟΛΙΤΙΚΑ και η μεγαλύτερη απόδειξη γι' αυτό είναι η... παράλειψη των Μεϊμαράκη - Μαρκογιαννάκη.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: