Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Χαράς Ευαγγέλια για Τούρκους & Αμερικανούς ...οι ''Αποκαλύψεις του Τραγουδιστή '

266820
Η ''αποκάλυψη'' του Θεόδωρου Πάγκαλου, για παρακολουθήσεις Αμερικανών πρεσβευτών από τις Ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν άφησε αδιάφορα τα διεθνή ΜΜΕ από τις πρώτες ώρες που ακολούθησαν τις δηλώσεις του πρώην υπουργού.



«Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αποκάλυψε την Τρίτη ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των αμερικανών πρεσβευτών στην Αθήνα και την Άγκυρα, τη δεκαετία του 1990», μετέδωσε το Associated Press, το τηλεγράφημα του οποίου αναδημοσίευσαν πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως το Fox News, Abc News, New York Times, New York Daily News, Huffington Post.

Οπως επισημαίνει το AP, ο κ.Πάγκαλος, που διετέλεσε υπ. Εξωτερικών από το 1996-1999, προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το πρακτορείο αναφέρεται και στο άρθρο του Spiegel, το οποίο σε έγγραφο που δημοσίευσε, ανέφερε ότι η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας ήταν ένα από τα κέντρα παρακολουθήσεων.

Η Washington Post αναφέρεται στις αποκαλύψεις Πάγκαλου και σημειώνει πως δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για αυτές τις υποκλοπές Aμερικανών πρεσβευτών, αλλά επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο πρώην υπουργός Eξωτερικών δεν έμαθε τίποτα αξιοσημείωτο από αυτές.

«Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσμε», η φράση αυτή είναι και ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Δεν είναι μόνο η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών που κατασκόπευε τους συμμάχους της. 
 
Και η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει παρακολουθήσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ αμερικανών διπλωματών, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Η FAZ παραθέτει μερικές από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, επισημαίνοντας ότι κάποιες συνομιλίες είχαν και φράσεις ακατάλληλες δι' ανηλίκους.
«Η Ελλάδα κατασκόπευε αμερικανούς διπλωμάτες», είναι ο τίτλος του Spiegel.

«Ακούγοντας, μυρίζοντας, κατασκοπεύοντας. Μετά τις νέες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Άγκελα Μέρκελ, η οργή για τις τεχνικές κατασκοπίας των ΗΠΑ είναι τεράστια. 
 
Εκτός από την Ελλάδα. 
 
Και η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσε τις συνδιαλέξεις αμερικανών διπλωματών», όπως παραδέχθηκε την Τρίτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Τα περισσότερα από τα διεθνή μέσα που ασχολήθηκαν με τις δηλώσεις του κ.Πάγκαλου εστίασαν στη δήλωσή του για το «πόσο διασκεδαστικό ήταν να ακούει τον αμερικανό πρέσβη να μιλά με συνάδελφό του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή την Άγκυρα να λέει τη φράση με τις ακατάλληλες για ανηλίκους λέξεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναφορά της Handelsblatt, η οποία επίσης στον τίτλο της φέρει τη δήλωση του κ.Πάγκαλου «Κι εμείς παρακουλουθούσαμε».

Η τουρκική Hurriyet γράφει πως σύμφωνα με αυτά που λέει ο Έλληνας πρώην ΥΠΕΞ οι Αμερικανοί δεν ήταν οι μόνοι που «κρυφάκουγαν» ξένους διπλωμάτες.

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: