Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς σε Lavrov: «Μειώστε την τιμή του φυσικού αερίου»

pm-ant-samaras-yp-ex-rosias-ser-lavrov-3
Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε και πάλι τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Ελλάδα από τη Ρωσία.


Το θέμα της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου έθεσε για μια άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη ρωσική πλευρά.

 Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μείωση της τιμής, έτσι ώστε να βοηθηθεί και η ανάπτυξη στη χώρα, σημειώνοντας πως τα γειτονικά με την Ελλάδα κράτη ήδη πληρώνουν πολύ λιγότερα από τη χώρα μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος υπουργός έδειξε κατανόηση, ανέφερε όμως, πως η οριστική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την ίδια την Gazprom.

Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ ανέφεραν αργότερα πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για την τιμή πώλησης του φυσικού αερίου στην Ελλάδα βαίνουν προς ολοκλήρωση και σύντομα θα ανακοινωθεί σημαντική μείωση της τιμής πώλησης του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα. 

Στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν επίσης οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις καθώς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας συνοδευόταν στην Αθήνα από τον Vladimir Yakunin, επικεφαλής του ρωσικού οργανισμού σιδηροδρόμων (RZD). 

O Αντώνης Σαμαράς τόνισε τον στρατηγικό χαρακτήρα ελληνορωσικών σχέσεων και αναφέρθηκε στα ευεργετικά αποτελέσματα που είχε για την εθνική οικονομία το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα των Ρώσων τουριστών έπεσαν σαν βροχή σε μια αφυδατωμένη οικονομία. 

Νωρίτερα, ο Sergei Lavrov απηύθυνε χαιρετισμό, παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου και Εξωτερικών Ε. Βενιζέλου, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 185 χρόνων από την ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας και την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: