Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Όταν ο "Θεός" μοίραζε Λεο-2 εμείς κρατούσαμε ομπρέλες

AAA102ky
Διακόσια άρματα μάχης LEOPARD-2A6, σχεδόν πανομοιότυπα με τα Ελληνικά– HEL, θα αποκτήσει η Φιλανδία από την Ολλανδία έναντι τιμή μονάδας 2 εκατομμύρια ευρώ.


 Γράφει ο Κωσταντίνος Τόλιας (στρατιωτικός συντάκτης)


Τα συγκεκριμένα άρματα βρίσκοταν σε καθεστώς αποθήκευσης και θα δώσουν την ευκαιρία στην Φιλανδία να αντικαταστήσει το σύνολο των Σοβιετικής κατασκευής αρμάτων που διαθέτει στο οπλοστάσιο της. 

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση της Πολωνίας να προμηθευτεί 105 άρματα μάχης Leopard-2A5, 14 άρματα μάχης Leopard-2A4, 18 άρματα περισυλλογής Bergerpanzer 2 και άλλου συναφούς εξοπλισμούς έναντι 180 εκατομμυρίων ευρώ από τα Γερμανικά αποθέματα.

Την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, έχοντας αυτοεγκλωβιστεί στην πιθανολογούμενη προμήθεια των αρμάτων M1A1 Abrams, αγνοώντας ευκαιρίες για την ταχεία ενίσχυση του οπλοστασίου της με άρματα που υπηρετούν ήδη στο οπλοστάσιο της, με συνακόλουθα μηδενικές ανάγκες δημιουργίας επιπλέον υποδομών υποστήριξης. 

 Στόχος μας δεν είναι να μπούμε στην διαδικασία της σύγκρισης επιχειρηματολογώντας υπέρ του ενός ή του άλλου άρματος.

Κρυφή μας επιθυμία άλλωστε είναι να τα δούμε και τα δύο ενταγμένα στο δυναμικό του Ε.Σ. Αλλα κακά τα ψέματα, υπό τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες κάτι τέτοιο ίσως να αποτελεί και μαξιμαλισμό. Δυστυχώς οι εξελίξεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του άρθρου

Γράφτηκε από τον/την gnikitas
defencenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: