Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αλλαγές στις αναλήψεις: Πότε τα ATM θα δίνουν τα 420 ευρώ

c2dfa691dd8d2eab41ef25711654072f_w770_h350_cp-600x272
Χαλαρώνουν κι άλλο οι περιορισμοί.

Χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο οι ασφυκτικοί περιορισμοί στις αναλήψεις καταθέσεων, αφού με παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα στην ΕΚΤ, το απαιτούμενο 7ήμερο για τη σωρευτική ανάληψη των 420 ευρώ δεν θα είναι, πλέον, "κλειδωμένο" στο διάστημα Σάββατο- Παρασκευή αλλά θα είναι κυλιόμενο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε πολίτη.



Από το πρωί, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε συσκέψεις με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, ενώ παράλληλα γίνονταν όποτε χρειαζόταν τηλεδιασκέψεις με την ΕΚΤ, έτσι ώστε να λυθούν κάποια από τα πολλά τεχνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το αποτέλεσμα αυτών των διαβουλεύσεων θα αποτυπωθεί σε νέα ΠΝΠ- γίνεται προσπάθεια να εκδοθεί σήμερα κιόλας- και το πιο σημαντικό πρακτικό ζήτημα που θα αντιμετωπίζει, είναι η σωρευτική ανάληψη των 420 ευρώ.


Μέχρι και σήμερα, για να πάρει κανείς 420 ευρώ θα έπρεπε να στηθεί στο γκισέ ή στο ΑΤΜ, την Παρασκευή, οπότε συμπληρώνεται το 7ήμερο από το προηγούμενο Σάββατο.


 Εάν κάποιος δεν τα έπαιρνε την Παρασκευή, τότε θα έπρεπε να περιμένει έως την επόμενη Παρασκευή.


 Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές ακόμα και επεισόδια με συνταξιούχους.


Έτσι, με το νέο σύστημα, το 7ήμερο θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε πολίτη.

Ως αποτέλεσμα, αν κάποιος κάνει ανάληψη την Τετάρτη, μπορεί να σηκώσει 420 ευρώ την επόμενη Τετάρτη, οπότε συμπληρώνεται το 7ήμερο του. 

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος θα αποφευχθεί ο συνωστισμός όλων των πολιτών την Παρασκευή, ειδικά στις περιπτώσεις όπου η Παρασκευή συμπίπτει με ημέρα πληρωμής μισθών και συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: