Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Παγκόσμιος περίγελος η Τουρκία: Βομβαρδίζουν αλλά δεν βρίσκουν...στόχο - Εκνευρισμός στις ΗΠΑ: Μεταφέρουν F-15, F-16 στο Ιντσιρλίκ μέσω Σούδας (vid, εικόνες)

backdrop3

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ – ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ Η ISIS ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκνευρισμός επικρατεί στις ΗΠΑ με την απίστευτη…αστοχία των Τούρκων αφού οι Τούρκοι υποτίθεται ότι βομβαρδίζουν το ISIS αλλά δεν βρίσκουν κανένα…στόχο! Ως αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το Stratfor μεταφέρουν μαχητικά  F-15E Strike Eagle που ανήκουν στην 494 Αμερικανική Μοίρα η οποία εδρεύει στο Λέικενχιθ της Αγγλίας και F-16 από το Αβιάνο της Ιταλίας, στη Βάση της Σούδας και από εκει προωθούνται στο Ιντσιρλίκ ενώ εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσταλούν ακόμη και F-22 Raptor!
Oι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι του Ερντογάν ο οποίος υποτίθεται ότι βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές ενώ πλήττει μόνο τους Κούρδους καθώς φοβάται περαίτερω ισχυροποίηση τους εν όψει ενός Κουρδικού κράτους και γι αυτό στέλνουν μαχητικά για να αναλάβουν τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο των βομβαρδισμών. Επιπλέον, βλέπουν ότι οι Κούρδοι έχουν ξεκινήσει κανονικό αντάρτικο πόλης ακόμη και σε αστυνομικά τμήματα της Κωνσταντινούπολης δείχνοντας την αδυναμία του Ερντογάν να ελέγξει την κατάσταση.
Μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ προσγειώνονται στο αεροδρόμιο των Χανίων, μεταδίδει το Stratfor. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσγειώσεις αμερικανικών μαχητικών έχουν αρχίσει από τις 22 Ιουλίου και τα αεροσκάφη “προωθούνται” στην συνέχεια στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.
Οι ΗΠΑ έχουν προωθήσει στο Ιντσιρλίκ και μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Όπως προκύπτει από τον χάρτη του Stratfor, η Κρήτη είναι πλέον ο ενδιάμεσος σταθμός αμερικανικών αεροσκαφών,τα οποία μετασταθμεύουν στο Ιντσιρλίκ της “πρόθυμης” Τουρκίας.
Οι τουρκικές Αρχές συμφώνησαν να επιτρέψουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιώντας την νατοϊκή αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η συμφωνία οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία συμφώνησαν να επιτρέψουν σε μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην ανατολική Τουρκία για να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν με τη σειρά τους αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Οι αξιωματούχοι, μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες της συμφωνίας, παραπέμποντας για διευκρινίσεις στις τουρκικές Αρχές.
Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ευρώπη μία τουλάχιστον μοίρα F-22 Raptor, είχε ανακοινώσει από την μεγάλη έκθεση των Παρισίων η αρμόδια υπουργός για την Αεροπορία Ντέμπορα Τζέϊμς.
Υπενθυμίζουμε ότι από το Μπουρζέ όπου είχε γίνει μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αεροναυπηγικής η Ν.Τζέϊμς είπε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής των υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών σε ευρωπαϊκή βάση. Αιτία η ένταση που επικρατεία με τη Ρωσία, το ISIS αλλά και η συμφωνία με τα πυρηνικά του Ιράν.
Οι αμερικανοί έχουν στείλει ήδη αεροσκάφη Α-10 τα οποία ειδικεύονται στην καταστροφή αρμάτων μάχης και F-15C.
Το F-22 ,είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η αμερικανική αεροναυπηγική τεχνολογία.
Είναι αεροσκάφος stealth και βρίσκεται σε υπηρεσία από το το 2005.
Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν χθες βράδυ από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το κυβερνείο της επαρχίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου, το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Λίτσε κατά την άφιξη αυτοκινητοπομπής της χωροφυλακής, η οποία είχε λάβει κλήση για φωτιά σε αυτοκίνητο σε μια διασταύρωση με αποτέλεσμα δύο στρατιώτες να σκοτωθούν και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν. «Μεγάλη επιχείρηση άρχισε στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών αυτής της ειδεχθούς επίθεσης», επισημαίνει.
Ταυτόχρονα, ένοπλη επίθεση έγινε κατά αστυνομικού τμήματος στην περιοχή Όκμεϊντάνι της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.
Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν δύο Τούρκοι αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.
Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις από άλλες περιοχές και ερευνούν την συνοικία.

Το Ισλαμικό Κράτος κάνει πλάκα στους Τούρκους αναρτώντας φωτογραφίες από περιοχές στο Χαλέπι της Συρίας που έχει υπό τον έλεγχό του και υποτίθεται ότι χτυπήθηκαν από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως είναι επισήμως γνωστό, νωρίς το πρωί της Παρασκευής τουρκικά μαχητικά F 16 έπληξαν με  βομβαρδισμούς το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος, λοιπόν, ανάρτησε τις ακόλουθες φωτογραφίες από τα σημεία που υποτίθεται ότι οι Τούρκοι έπληξαν τα οποία μοιάζουν σαν μην έχουν υποστεί καμιά ζημιά.

Ωστόσο, ανεξάρτητα εάν οι Τούρκοι πέτυχαν το Ισλαμικό Κράτος ή όχι, το βέβαιο είναι ότι οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να προκαλέσουν κανένα πλήγμα στους Κούρδους αντάρτες του PKK που επίσης βομβάρδισαν το βράδυ της Παρασκευής – ξημερώματα Σαββάτου στο βόρειο Ιράκ.
Το βράδυ της Παρασκευής – ξημερώματα Σαββάτου, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν βάσεις του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν PKK στα όρη Καντίλ, στην αυτόνομη επικράτεια του ιρακινού Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.
Επίσης, τα τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν και κουρδικά χωριά στο βόρειο Ιράκ, όπως τα Μπλόκα, Κιελίε, Μαρζίε, Εΐκ, Μαλί, Κανέγια, Σαλανίε, Χογκλίε, Τσαμίε Σαρτ, Βιέρσκι, Βαρακχάλ και Μπιεζαλεϊάν. Όλα βρίσκονται στην επαρχία Ντοχούκ του ιρακινού Κουρδιστάν.
«Μέχρι στιγμής από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν δύο πολίτες, ένα 13χρονο αγόρι που έχασε το πόδι του και ένας 45χρονος άνδρας», δήλωσε ο Νατζίμπ Σαΐντ, διευθυντής του νοσοκομείου Αμεντί στην επαρχία Ντοχούκ.
Μετά τις αεροπορικές επιδρομές των Τούρκων το PKK ανακοίνωσε ότι η εκεχειρία μεταξύ Κούρδων ανταρτών και τουρκικών Αρχών δεν υφίσταται….
isis1
isis2

Οι φωτογραφίες από το Χαλέπι, από το σημείο που υποτίθεται ότι βομβάρδισαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

http://www.liveleak.com/ll_embed?f=dbeb11238152

http://www.liveleak.com/ll_embed?f=6f3dfcd43750

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: