Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ετοιμάζουν εισβολή στην Συρία οι Αμερικανοί εναντίον του Άσαντ !

usa3
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν  να επεκτείνουν  την στρατιωτική παρουσία τους  στην Τουρκία, με την μεταφορά  επιπλέον στρατιωτικού   προσωπικού και μαχητικών αεροσκαφών , ως τμήμα της «αναδυόμενης συμφωνίας» με τον τουρκικό στρατό  για να εντείνουν  τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, στα ίδια τα  οχυρά τους κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, δήλωσε στρατιωτική πηγή σε ***διεθνές αμυντικό πόρταλ. 



Στην ουσία όμως πρόκειται προετοιμασίες για εισβολή και εκδίωξη του καθεστώτος του Άσαντ.

« Μιλάμε για την δημιουργία  ενός κέντρου εφοδιασμού  … ελλιμενισμού σκαφών για την  προστασία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή», δήλωσε ο Πλοίαρχος  Jeff Davis, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

coalition-2
Ο Ντέιβις αρνήθηκε να διευκρινίσει ωστόσο πόσοι Αμερικανοί στρατιώτες θα  οδεύσουν  προς την Τουρκία, σημειώνοντας μόνο ότι «θα πρέπει να διαθέσουμε  περισσότερα άτομα για την διενέργεια περισσότερων επιχειρήσεων»!!.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου , μιλώντας έδωσαν με  ελάχιστες λεπτομέρειες  τις απαραίτητες  διευκρινήσεις  σχετικά με την ιστορική συμφωνία με την Τουρκία,  τονίζοντας  ότι  οι εν λόγω διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και Τούρκων αξιωματούχων , συνεχίζονται.

Η συμφωνία αυτή , σύμφωνα με τους ίδιους Αμερικανούς αξιωματούχους, θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη από τις ΗΠΑ επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε τουρκικές αεροπορικές  βάσεις , συμπεριλαμβανομένης και της βάσης του   Ιντσιρλίκ, για την διενέργεια αεροπορικών επιχειρήσεων στην Συρία .


Ωστόσο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν  ότι η συμφωνία  περιλαμβάνει την πρόθεση των ΗΠΑ να επιβάλουν μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από εδαφικές περιοχές της Συρίας ακριβώς απέναντι από τα τουρκικά σύνορα.


Ο Ντέιβις δήλωσε ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα περιλαμβάνει  την επίτευξη μιας «ελεύθερης ζώνης» από τους Τζιχαντιστές.


Διαβάστε επίσης:  Die Welt: Στην Ευρώπη πλέον μισούν την Γερμανία, μιλάνε για 4ο Ράιχ
Η συμφωνία  επίσης θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός  Κέντρου Κοινών Επιχειρήσεων μεταξύ  Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων, για τον  συντονισμό των αεροπορικών επιδρομών και των χερσαίων επιχειρήσεων   που στοχεύουν τους μαχητές του Ισλαμικού  Κράτους .


« Είμαστε σε επικοινωνία  για αυτό το ζήτημα με τον τουρκικό στρατό, διερευνώντας  ποιες ακριβώς δυνατότητες θα παρέχει , καθώς  [και] το πώς θα μπορέσουμε  να υλοποιήσουμε  κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τους Τούρκους», δήλωσε ο Ντέιβις.


Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τον ρόλο των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων, που  θα μπορούσαν να παίξουν σε μελλοντικές  επιχειρήσεις.

«Η χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, ευρίσκεται δίπλα  σε πολλά «οχυρά» του ισλαμικού  Κράτους , και η επέκταση των δραστηριοτήτων των ΗΠΑ στην βάση αυτήν,  θα μειώσει τους χρόνους αντίδρασης  για τα αεροσκάφη των ΗΠΑ, αυξάνοντας την  αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων αυτών» , τόνισε  ο Ντέιβις.

Περίπου 1.700 Αμερικανοί στρατιωτικοί των ΗΠΑ ευρίσκονται στο Ιντσιρλίκ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας.


Υπενθυμίζεται ότι για πολλά  χρόνια, οι Τούρκοι είχαν  επιβάλει αυστηρά όρια στον  αριθμό του προσωπικού των ΗΠΑ, που επιτρέπεται να υπηρετεί στη βάση, καθώς  επίσης είχαν  περιορίσει τον τύπο και τις  πτητικές δραστηριότητες των αμερικανικών αεροσκαφών στον τομέα της κατασκοπίας , ειδικά στην χρήση αεροσκαφών  επιτήρησης.


Άλλες τουρκικές στρατιωτικές βάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι  δυνάμεις των ΗΠΑ, είναι  οι  τουρκικές εγκαταστάσεις στο Ντιγιαρμπακίρ, που αφορά   αεροπορική βάση στο νότιο τμήμα της Τουρκίας , όπου το ΝΑΤΟ  έχει αναπτύξει πυραύλους Πάτριοτ, αλλά και αλλού .

Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η αναδιάταξη των  αεροπορικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην τουρκική μεθοριακή περιοχή,  θα μπορούσε να αυξήσει   τον κίνδυνο για το συριακό καθεστώς , διότι οι αεροπορικές δυνάμεις του Ασάντ είναι πλήρως απασχολημένες σε στόχους κατά των Τζιχαντιστών στην περιοχή.


Διαβάστε επίσης:  Ποιός μπορεί να πεί ΟΧΙ στους κυρίαρχους του κόσμου;
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επίσης άφησε πολλές « απορίες» στο ζήτημα αυτό που αφορά την  Συρία. 


Ο Ντέιβις ήταν ασαφής ως προς την περιγραφή του για την θέση των ΗΠΑ, ως  προς το καθεστώς Άσαντ.

« Δεν συνεργαζόμαστε  με το καθεστώς Άσαντ, αλλά ούτε είμαστε σε πόλεμο  », είπε ο ίδιος.

Ένας παράγοντας που περιπλέκει την  συμφωνία  των ΗΠΑ με την Τουρκία, είναι οι  κουρδικές δυνάμεις της Συρίας.


Οι ΗΠΑ  παράσχουν συστηματικά  στρατιωτική υποστήριξη στους  Κούρδους της Συρίας, και  στον αγώνα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά ο τουρκικός στρατός θεωρεί ότι οι Κούρδοι αποτελούν ένα θανάσιμο  αντίπαλο.


Σημασία έχει ότι η “φωτιά» επεκτείνεται στην περιοχή αυτή με τις συνέπειες να αντανακλώνται ακόμη και στο Αιγαίο Πέλαγος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: