Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Πρώτη φορά Αριστερά: Το ΥΠΕΞ δίνει συγχωροχάρτι στην Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο

kypros_-_attilas__article__article
Στην ίδια γραμμή φαίνεται να κινούνται όλοι οι επαναπροσεγγιστές αφού στην προσπάθεια τους να καθαγιάσουν την Τουρκία κάνουν ανακοινώσεις που αποτελούν άλλοθι για τον βάρβαρο εισβολέα.


Η κατάπτυστη ανακοίνωση αναφέρει ότι ιστορικά, και οι 3 εγγυήτριες δυνάμεις στη Κύπρο έχουν παραβιάσει την «Συνθήκη Εγγυήσεων», όπως αυτή προβλέπεται στις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια συζήτησης με διαπιστευμένους διπλωματικού συντάκτες στην Αθήνα.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης αυτής της παραβίασης, λόγω της εισβολής της στην Κύπρο το 1974.
Και έπονται, συμπλήρωσε, η Ελλάδα «που έκανε το πραξικόπημα», και το Ηνωμένο Βασίλειο «που δεν έκανε τίποτα».

Για να υπάρξει λύση, τόνισε, και η λύση αυτή να είναι λειτουργική και βιώσιμη, «πρέπει να ικανοποιηθεί το αίσθημα των Ελληνοκυπρίων για ασφάλεια», και το ίδιο, πρόσθεσε, «πρέπει να νοιώσουν και οι Τουρκοκύπριοι».

Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν υποβοηθούν καθόλου την κατάσταση στην Κύπρο.
Αντιθέτως υποβοηθούν την Τουρκία, ενώ αλλάζουν εγκληματικά την πραγματική πτυχή του προβλήματος.

Καλό θα ήταν όλοι οι πεφωτισμένοι που εμφανίζονται κατά διαστήματα και προβαίνουν σε ανάλογες δηλώσει, να σπεύδουν πρώτα να μαθαίνουν τι εστί Κυπριακό πρόβλημα και τι πραγματικά συνέβη στην Κύπρο.
Διερωτόμαστε πραγματικά ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι διάφοροι νεοταξίτες επαναπροσεγγιστές.
Του λαού τους ή της Τουρκίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: