Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – Παραιτήθηκε από μέλος της Κ.Ε. ο Ρούντι Ρινάλντι

rinaldi1-600x276
Η χώρα οδεύει σε εθνική και κοινωνική καταστροφή και γι” αυτή την εξέλιξη είναι τεράστιες οι ευθύνες του Μαξίμου, της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και όσων ψήφισαν «Ναι» (στην Βουλή), ανέφερε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Ρούντι Ρινάλντι.


Μιλώντας σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, ο κ. Ρινάλντι είπε ότι είναι η τελευταία φορά που μιλά στην ΚΕ, από μέλος της οποίας παραιτήθηκε, μετά το πέρας της ομιλίας του.

Επισήμανε ότι ενώ ήδη έχουν ληφθεί κυβερνητικές αποφάσεις και έχουν υπογραφεί διακρατικές συμφωνίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται κατόπιν εορτής να συσκεφθεί και να αποφασίσει τη στρατηγική του. Τόνισε ότι η διαδικασία αυτή γίνεται για να λυθούν τα χέρια εκείνων που έχουν αποφασίσει τις πολιτικές αυτές, να συνεχίσουν «εν λευκώ».

Ο κ. Ρινάλντι ανέβασε τους τόνους, απευθυνόμενος στον εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, για την αποστροφή του σχετικά με την τιμή των μακαρονιών, απαιτώντας περισσότερο σεβασμό στον κόσμο που «βιώνει με τρομερό τρόπο την κρίση». Ανέφερε ότι «άλλα είπαμε στον λαό», προσθέτοντας ότι «πληγώθηκε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον λαό».

Επισήμανε ότι με αυτά που υπέγραψε και ψήφισε η κυβέρνηση, το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί, τόνισε την αναγκαιότητα αποσόβησης της επερχόμενης καταστροφής, πρόσθεσε ότι «προσυπογράφουμε το βάθεμα της υποτέλειας που δεν είναι δουλειά της αριστεράς» και κατέληξε λέγοντας θα είμαστε παρόντες στα κινήματα.

Επισημαίνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ρινάλντι είχε παραιτηθεί και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: