Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ – Σαλτιμπάγκοι και παλιάτσοι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

tsipras19--600X276
Έχοντας στο εξώφυλλο φωτογραφία τον Αλέξη Τσίπρα και με τίτλο «Τσίπρας, Ιγκλέσιας, Μελανσόν, Λεπέν


– Οι τσαρλατάνοι εναντίον της Ευρώπης» κυκλοφορεί σήμερα το γαλλικό περιοδικό Le Point το οποίο κάνει λόγο για «ιστορική μάχη στην καρδιά της Ευρώπης».

le-point
Λίγες μέρες νωρίτερα, ηχηρό μήνυμα είχε στείλει στην Ελλάδα και το ιταλικό πολιτικό περιοδικό Panorama, το οποίο κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη ως… παλιάτσους.
Συγκεκριμένα, στο εξώφυλλο απεικονίζονται οι δύο άνδρες χαμογελαστοί με κόκκινες πλαστικές μύτες κλόουν και παπιγιόν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. «Παλιάτσοι!» είναι ο τίτλος.

panorama-502x600
H παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο
Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι μόνοι «σύμμαχοι» που βρήκε πέρα από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, ήταν οι Ευρωσκεπτικιστές… που έτριβαν τα χέρια τους  εξαπολύοντας επιθέσεις προς την «Ευρωκρατία» και τον καλούσαν να βγάλει την χώρα μας εκτός Ευρώ για να… «σωθούμε».

«Οι θεσμοί φοβούνται ότι θα δείξετε ότι θα είστε καλύτερα χωρίς το ευρώ παρά με το ευρώ» υποστήριξε η Λεπέν ενώ ο Φάρατζ πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα «να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ με το κεφάλι ψηλά».

Ο Γκι Φερχόφσταντ, Πρόεδρος των Φιλελευθέρων, με σαφή ειρωνική διάθεση  στην αποστροφή του κάλεσε τον Κ. Τσίπρα να αποδείξει αν είναι ηγέτης και θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ή θα παραμείνει ένας «ψευδοπροφήτης».

«Πώς θέλετε να μείνετε στην Ιστορία;

Ως ένα εκλογικό ατύχημα που έφερε την καταστροφή και φτώχυνε τη χώρα; Ή ως ένας επαναστάτης μεταρρυθμιστής, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος ή ο Χαρίλαος Τρικούπης;».

Η πιο λυσσαλέα επίθεση γεμάτη λεκτικές προσβολές ήρθε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «λέει ψέματα στο λαό του» όταν υποστηρίζει ότι η ΕΚΤ έκλεισε τις τράπεζες κι ότι επιζητεί σύγκρουση κι όχι συμβιβασμό.

«Σας συγχαίρουν οι εξτρεμιστές.

Η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από εθνικά δημοψηφίσματα, είναι συμβιβασμός.
Εσείς κάνετε δημοψηφίσματα, ενώ άλλα κράτη μεταρρυθμίσεις.
Η κυβέρνησή σας ήταν καταστροφική» πρόσθεσε.

Πιο ψύχραιμη αλλά επικριτική η επικεφαλής των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χάρμς, κράτησε αποστάσεις από τα όσα είπαν το Λαϊκό Κόμμα και οι Φιλελεύθεροι, ωστόσο, άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τις επαφές της με τη Ρωσία λέγοντας ότι «Δημοκρατία και Πούτιν δεν συνδυάζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: