Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Βιάζονται για εισβολή: Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν τις δοκιμές του νέου άρματος μάχης «Altay» και ξεκινούν μαζική παραγωγή – Γιατί όμως ζητούν Ουκρανική βοήθεια;

Οι Τούρκοι δηλώνουν ότι έχουν ολοκληρώσει τις δοκιμές του νέου άρματος μάχης Altay και ότι στο εγγύς μέλλον ο τουρκικός στρατός θα λάβει την απόφαση να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή αυτών  των αρμάτων.


«Οι δοκιμές του νέου άρματος Altay έχουν ολοκληρωθεί.» Αυτό ανέφερε  ο διευθύνων σύμβουλος της Otokar Sergar Gorguk.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δοκιμές του νέου άρματος ήταν επιτυχημένες , και τώρα ο τουρκικός στρατός αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με την έναρξη της μαζικής παραγωγής τουλάχιστον  250 αρμάτων Altay .
Είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα;

Η τουρκική κρατική εταιρεία tumosan η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή εγχώριας κατασκευής κινητήρα δεν έχει υλοποιήσει ακόμη αυτήν την απαίτηση λόγω ενός ιδιότυπου εμπάργκο από την ΕΕ και την δύση.

Προτελευταία επιλογή της Τουρκίας ήταν η Αυστρία και η εταιρεία Stayer.
Η στάση όμως του Ερντογάν μετάλλαξε την συμφωνία .

Το εμπάργκο όπλων που αποφάσισε η Αυστρία εναντίον της Τουρκίας, αφορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα, θέτοντας παράλληλα  εμπόδια στην κατασκευή  του “εθνικού άρματος μάχης”.

Φυσικά το πρόβλημα τώρα το έχει η Τουρκία, που θα πρέπει όπως φαίνεται να βρει αξιόπιστη “εγχώρια” λύση για την τεχνική υποστήριξη των αρμάτων μάχης Altay.

Όπως ανέφερε ρωσική πηγή  στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η Τουρκία υπέγραψε με την Ουκρανία μνημόνιο συμφωνίας βάσει της οποίας θα ανατεθεί στην χώρα αυτή η σύμβαση για την προμήθεια  κινητήρων ντίζελ 6TD-3 με χωρητικότητα 1.500 ίππους.

Οι κινητήρες αυτοί θα τοποθετηθούν  στα άρματα μάχης  Altay.
Όμως και αυτή συμφωνία εξαρτάται από τις ΗΠΑ και τις εντολές που θα δώσουν στην ουκρανική κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα.
Όσο δεν παράγεται ακόμη εγχώριας κατασκευής κινητήρας τουρκικό άρμα μάχης δεν πρόκειται να κατασκευαστεί ….ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, διότι τα συμφέροντα είναι τεράστια και η δύση θέλει το μονοπώλιο.
Αυτό όμως προς το παρόν ευνοεί και την Ελλάδα που δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει νέα τουρκικά οπλικά συστήματα.

Από τον Αύγουστο του 2014, η τουρκική κυβέρνηση είχε εγκρίνει ένα νέο πρόγραμμα για την ανάπτυξη εγχώριας κατασκευής οπλικών συστημάτων του για να ανταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις ΗΠΑ και την Ρωσία.











Δεν υπάρχουν σχόλια: