Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Καταιγιστικές εξελίξεις: Ο Ν. Τραμπ σχεδιάζει τη δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν

 Δεκάδες ρωσικές επιδρομές Sukhoi και ελικοπτέρων κοντά στα τουρκικά σύνορα

Τελειωμένος είναι ο Ρ. Τ. Ερντογάν, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες, καθώς οι ΗΠΑ με πρωτοβουλία του Ν. Τραμπ, είναι έτοιμες να δημιουργήσουν το Μεγάλο Κουρδιστάν. Μία κίνηση που βρίσκει πλέον σύμφωνη και την Ρωσία, καθώς η υπομονή του Β. Πούτιν με τις παλινωδίες του τούρκου Προέδρου, έχει πλέον εξαντληθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με ΜΜΕ της Μ. Ανατολής, υπόγραψαν με τα κουρδικά γκρουπ την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν σε Συρία και Ιράκ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ενεργό συμμέτοχη και προέλαση των κουρδικών δυνάμεων προς κατάληψη των πόλεων Ράκκα και Tabka, που είναι υπό κατοχή των Τζιχαντιστών, καταλύοντας ολοκληρωτικά το ισλαμικό κράτος.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε, όπως αναφέρεται, στην Ουάσιγκτον, μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των Κουρδών του YPG, που για την Άγκυρα είναι «κόκκινο πανί» και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση με την οποία η Τούρκοι βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, σύμφωνα με το οποίο είναι σε εξέλιξη το μεγάλο σχέδιο αναδιάρθρωσης των συνόρων στην Μέση Ανατολή που είχαν εκπονήσει οι ΗΠΑ πριν από χρόνια.

Οι εκπρόσωποι των Κούρδων της Συρίας, Müslim Mihemed και Ewwas Eli, δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν το γεγονός αλλά επιβεβαίωσαν ότι έχουν υπογραφεί μεταξύ των Κούρδων και των ΗΠΑ κάποιες συμφωνίες για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Ο Müslim Mihemed δήλωσε τα εξής:

»Πιστεύω πως η Ουάσινγκτον επιθυμεί και στηρίζει την δημιουργία του Μ. Κουρδιστάν. Υπάρχει ήδη σχέδιο των ΗΠΑ για την πραγματοποίηση του ονείρου των εκατομμυρίων Κούρδων.Οι ΗΠΑ παρέχουν υποστήριξη στις Κουρδικές Δυνάμεις στη Συρία και η απελευθέρωση της Ράκα θα πραγματοποιηθεί κυρίως από τις δυνάμεις του SDF», δήλωσε, λέγοντας εμμέσως πως οι ΗΠΑ θα δώσουν το »δώρο» που αναλογεί στους Κούρδους.

Την ίδια στιγμή, ο στρατιωτικός διοικητής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), φέρεται να δήλωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον της Ράκκας αλλά και εναντίον των τζιχαντιστών του Ι.Κ. στη Συρία και το Ιράκ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μπορεί να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Τάμπκα, που απελευθερώθηκε μόλις προχθές, στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών, ως εναλλακτική στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ.
Σημειώνεται ότι είναι πιθανόν η δήλωση αυτή να έγινε και για να αποδυναμωθεί η θέση και τα επιχειρήματα της Τουρκίας, που διαπραγμσατεύονται σκληρά και απειλούν τις ΗΠΑ να πάψουν να συνεργάζονται με τους Κούρδους της Συρίας, για να μην επηρεαστεί το στάτους χρησιμοποίησης της αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ, από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, στις επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ, όπως ενημερώνει το infognomonpolitics.blogspot.gr.

Κούρδοι μαχητές του YPG σε λεηλατημένο μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, στην αεροπορική βάση Τάμπκα


Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά εδώ και καιρό η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει σήμερα θέσεις των τρομοκρατών πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η Μόσχα με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει στην Άγκυρα ποιος έχει το πάνω χέρι στην περιοχή.

Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές με sukhoi και επιθετικά ελικόπτερα συνεχίζονταν ως τώρα στην επαρχία της Λαττάκεια και στην περιοχή της πόλης Jisr al-Shughur της γειτονικής επαρχίας του Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή προηγήθηκε σήμερα επίθεση με πολλούς πυραύλους GRAND κατά της ρωσικής αεροπορικής βάσης Hmeimim και προκλήθηκε έκρηξη στον αέρα με ρωσικό πύραυλο κοντά στη Salma που οι τρομοκράτες και τα μέσα που τους υποστηρίζουν τη διατυμπάνισαν ανυπόστατα ως κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου.

Οι λογαριασμοί των τρομοκρατών ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι την έναρξη μιας μάχης στην επαρχία της Λατάκειας με το όνομα (Καταιγίδα-ες) ..

Η ημερομηνία έναρξης αρχικά αυτής της επιχείρησης ήταν πριν από τρεις ημέρες .. Αλλά οι αεροπορικές επιδρομές ανάγκασαν τον εχθρό ν΄ αναβάλει την ημερομηνία της μάχης ..
Όπως φαίνεται ο παλιός εφιάλτης της Άγκυρας τώρα γίνεται πραγματικότητα, με όλες τις καταλυτικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: