Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελόριζου για άσκηση


Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα όσο περισσότερο πλησιάζουμε την ημερομηνία – ορόσημο της 16ης Απριλίου, ημέρα διαεξαγωγής του κρισίμου δημοψηφίσματος, στη γείτονα, προχωρώντας σε μία νέα – παράνομη – έκδοση «προειδοποιήσεως προς ναυτιλομένους» (NAVTEX) εντός του FIR Αθηνών στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Μεγίστης (Καστελλορίζου) για τη διεξαγωγή ασκήσεως στις 2 Απριλίου διαρκείας …δύο ωρών!


Πιο συγκεκριμένα. Με τη NAVTEX 352/17 που εκδόθηκε αργά χθες το απόγευμα η Άγκυρα δεσμεύει περιοχή για τις 2 Απριλίου εντός του FIR Αθηνών αλλά στα διεθνή ύδατα για τη διεξαγωγή ασκήσεως.

Πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται νοτίως της νήσου Μεγίστης και η περιοχή αυτή γειτνιάζει με δεσμευμένες (νομίμως) περιοχές εντός των οποίων διεξάγονται δύο σημαντικές ασκήσεις που προκαλούν τον «εκνευρισμό» της Τουρκίας για προφανείς λόγους.

Αμέσως η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, με τον Σταθμό του Ηρακλείου, που είναι τοπικώς αρμόδιος, εξέδωσε αντιNAVTEX με την οποία – τυπικώς – ακυρώνεται η προηγηθείσα τουρκική.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: