Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Έζεψε το Άρμα ο «ΗΝΙΟΧΟΣ»…Αυτές είναι οι Δυνάμεις που παίρνουν μέρος!

Η ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 :Είναι άσκηση μεσαίας Κλίμακος που αφορά στην διεξαγωγή, κυρίως, αεροπορικών αλλά και πολλαπλών δια κλαδικών επιχειρήσεων.


Σκοπός της άσκησης είναι η μεγιστοποίηση της μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχουσών μονάδων, παρέχοντας μια ρεαλιστική εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει, τόσο απειλές εδάφους, όσο και από αέρος, εφαρμόζοντας σύγχρονες τακτικές του Αεροπορικού και Αντιαεροπορικού πολέμου.


Συμμετέχουν:
·         η ΠΑ  της Ελλάδος  με α/φ F-16, F-4, M-2000, ΑΣΕΠΕ (Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου), C-130 (μεταγωγικά), C-27 (μεταγωγικά), CL-215 (πυροσβεστικά), CL-415 (πυροσβεστικά)

     Η USAF (ΗΠΑ) με α/φ F-16 με  εμπειρία  των πρόσφατων Επιχειρήσεων στο έδαφος της Συρίας
  Η IAF (Ισραήλ) με α/φ F-16, Tanker B707 (ιπτάμενο τάνκερ), AEW (Ηλεκτρονικού Πολέμου), C-130 (μεταγωγικά)
  Η  ITAF (Ιταλία) με α/φ AMX

Η  UAE AF (ΗΑΕ) με α/φ F-16 και Μιράζ 2000-9!
Η ITAF  και Η  UAE AF συμμετέχουν για πρώτη φορά στην Άσκηση …Ενώ τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για αρκετές ακόμη Χώρες .!
Επίσης στο έδαφος θα επιχειρούν Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ελλάδος που  θα καταδεικνύουν Στόχους   στα Αεροσκάφη που θα επιχειρούν …Οι Πληροφορίες θα μεταβιβάζονται στα Αεροσκάφη Έγκαιρης Προειδοποίησης Στόχου, με επισήμανση κατάδειξης στόχου με Lazer!

To Ιπτάμενο Τάνκερ  της IAF   θα εφοδιάζει στον αέρα τα μαχητικά …Ενώ θα υπάρξει καταιγισμός ηλεκτρονικών παρεμβολών προσπαθώντας να τυφλώσουν τα  Εχθρικά RADAR …
Όλα τα Σενάρια θα εκτελούνται με τον Μέγιστο Ρεαλισμό  ώστε να επιχειρούν τα Μαχητικά σε συνθήκες Μάχης και η απεικόνιση του Πεδίου της Μάχης να πλησιάζει κοντά στην πραγματικότητα!
Το Veteranos.gr θα παρακολουθήσει από κοντά την Άσκηση και τα μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο  τα τεκταινόμενα στην «ΙΝΙΟΧΟΣ 2017»   που  δείχνει να εξελίσσεται σε «RED FLAG» της Ελλάδος !

Δεν υπάρχουν σχόλια: