Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ... Ακάρ και Ερντογάν έστειλαν «μήνυμα» σε Ελλάδα-Κύπρο με την «Γαλάζια Πατρίδα» 2019/10/29 - 10:10

«Διπλό μήνυμα» έστειλαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο πλαίσιο της 96ης επετείου από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, με «αιχμές» για την «Γαλάζια Πατρίδα» και τον αγώνα «κατά της τρομοκρατίας».



Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας προχώρησε σε νέες δηλώσεις όπου ανέφερε το γνωστό «αφήγημα» της «Γαλάζιας Πατρίδας», άφησε και αιχμές για τα «αδέλφια» τους στα Κατεχόμενα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στο μέτωπο της βόρειας Συρίας, κάτι που έκανε και ο Πρόεδρος Ερντογάν σε δικό του μήνυμα.



Τι είπε ο Ακάρ

Ειδικότερα, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι:

«Η πατρίδα μας, η γαλάζια πατρίδα μας, οι αιθέρες μας και τα 82 εκατ. πολίτες μας συνεχίζουν αδιάλειπτα, με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο κατά της ηρεμίας και ευημερίας μας».


Παράλληλα, έκανε λόγο και για την συνέχιση της προάσπισης των δικαιωμάτων «των Κύπριων αδελφών» στα Κατεχόμενα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:


«Παράλληλα με τις μάχες μας κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των γύρω περιοχών».


Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι:

«Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κύπριων αδελφών μας»».


Το «μήνυμα» του Ερντογάν

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι το έθνος και το κράτος βρίσκονται πάλι εν μέσω ενός ιστορικού αγώνα παρόμοιο με τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας πριν από έναν αιώνα (σ.σ. κατά των Ελλήνων).



Στο βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς το λαό με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι και σήμερα δίδεται ένας αγώνας ανεξαρτησίας και επιβίωσης, όπως κι έναν αιώνα πριν, απλά με διαφορετικές μεθόδους τώρα.



Επιρπόσθετα, μίλησε για παιχνίδι που στόχο έχει την εθνική ενότητα, καθώς επίσης και για επιθέσεις με στόχο την κυριαρχία, τα σύνορα, την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας.



Αυτή τη φορά όμως, όπως τόνισε ο ίδιος, η Τουρκία έχει πλέον την ιστορική εμπειρία και μια βαθιά ριζωμένη πείρα ως κράτος εδώ κι έναν αιώνα, ώστε να ξεπεράσει με αποφασιστικότητα όλα τα προβλήματα.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: