Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Γιατί η τουρκική Αεροπορία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες μαχητικών της με “kill mark’s”;

Για πιο λόγο η τουρκική Αεροπορία αποφάσισε τώρα να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία με kill mark ενός συριακού μαχητικού MiG-23;


Φωτογραφία με τη συγκεκριμένη κατάρριψη είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα μια φορά, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως πρόκειται για αποτέλεσμα τουρκικής προπαγάνδας.

Στις 23 Μαρτίου του 2014 ένα τουρκικό F-16 από την 181η Μοίρα από τη βάση του Ντιγιαρμπακίρ είχε καταρρίψει ένα συριακό MiG-23 με το αιτιολογικό της παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

Το συμβάν είχε συμβεί, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει η τουρκική Αεροπορία, όταν ένα MiG-23 που πετούσε σε σχηματισμό με ένα άλλο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας σε βάθος  1,5 χλμ. Τουρκικό F-16 χρησιμοποιώντας βλήμα AIM-9L κατέρριψε το συριακό MiG.
Το αεροσκάφος είχε καταπέσει 1,2 χλμ. εντός των συριακών συνόρων και πιλότος του το είχε  εγκαταλείψει επιτυχώς.


Μιλώντας λίγες ημέρες αργότερα ο Ερντογάν είχε πει: «Ένα συριακό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα δικά μας F-16 απογειώθηκαν και το κατέρριψαν.

Πολλοί ρωτούν γιατί;
Γιατί όταν παραβιάζεις τον εναέριο χώρο μου το χαστούκι θα είναι σκληρό».

Αυτά είχε πει ο Ερντογάν τότε.
Άραγε και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου, πόσες φορές θα έπρεπε η ΠΑ να είχε καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη όταν αυτά παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ή ακόμη χειρότερα όταν πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από εθνικό έδαφος;

Kevin Sky🎖️𐱅𐰇𐰼𐰜 𐰶𐰃𐰯𐰲𐰴@EmirLouise
 
Mig-23 kill mark by Turkish Air Force
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Kevin Sky🎖️𐱅𐰇𐰼𐰜 𐰶𐰃𐰯𐰲𐰴
 
 



Άλλη φωτό με συριακό ελικόπτερο Mi-17

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: